anchetaonline.ro

Simulările examenelor naţionale încep la sfârşitul lunii martie

de | 10.03.2022 23:08 | Eveniment

Simulările examenelor naţionale încep la sfârşitul lunii martie

Simulare bacalaureat – 28-31 martie. Simulare evaluare naţională – 4-6 aprilie

Şi anul acesta elevii din clasele terminale vor putea susţine examene de probă, în cadrul cărora să îşi testeze cunoştinţele înainte de examenele propriu-zise. Prin Ordinul ministrului nr. 3054/2022, a fost stabilit calendarul simulărilor examenelor de bacalaureat şi evaluare naţională, care se vor desfăşura cu prezenţă fizică. Astfel, pentru elevii din clasele a XII-a simularea bacalaureatului va avea loc în perioada 28-31 martie şi va începe cu proba de limba și literatura română, urmată de cea de matematică sau istorie şi de disciplina la alegere a profilului. Elevii care studiază în limba maternă vor susţine o probă şi la această disciplină, joi, 31 martie.

Simularea examenului de evaluare naţională are loc în perioada 4-6 aprilie, cu cele trei probe de limba şi literatura română, matematică şi, după caz, limba maternă. Simulările se vor desfăşura exact ca examenele reale, probele urmând să înceapă la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Potrivit metodologiei elaborate de minister, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a). Până în data de 14 aprilie, cei care au participat la simulare vor afla notele obţinute.  În ceea ce priveşte subiectele, la începutul lunii februarie ministrul Educației a stabilit prin ordinul 3.237/05.02.2021programele de examen valabile la simulare, din care a fost eliminată o serie de competenţe şi conţinuturi.

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: