Situația traficului în această dimineață. Cum se circulă pe principalele drumuri din țară

de | 24.04.2024 08:18 | Național, Lifestyle

Porniți la drum? Iată cum se circulă pe principalele artere rutiere din țară.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Însă, din cauza precipitațiilor din ultimele ore, pe DN 74A Abrud-Boncești, la kilometrul 8+500 de metri, în localitatea Cărpiniș, județul Alba, carosabilul s-a surpat pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe sensul de mers către Abrud. Din acest motiv, traficul rutier se desfășoară alternativ, pe celălalt sens, dirijat prin semafoare, fiind restricționat autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 t.

Potrivit sursei citate, la nivelul țării, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.

Circulația pe autostrăzi

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu,  se circulă preponderent pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Atenție! Este semnalată aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, începând din localitatea Ciorogârla, jud. Ilfov. În aceleași condiții se circulă și pe Centura București, pe raza localităților Domnești și Bragadiru.

Recomandările polițiștilor rutieri

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu multă atenție, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să păstreze în mers o distanță de siguranță între autovehicule și să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, evitând depășirile riscante și adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Conduceți prudent, respectând toate regulile de circulație!”, recomandă polițiștii rutieri

Foto descriptiv Mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pentru curățenie, călcatul rufelor ori spălarea vaselor. Românii pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole