Șofer de 18 ani sancționat de polițiștii argeșeni pentru condus agresiv

de | 19.08.2024 15:45 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat la data de 18 august un tânăr de 18 ani, din județul Teleorman, care conducea un autoturism pe strada Victoriei din orașul Costești, adoptând un comportament agresiv în timpul conducerii autovehiculului pe drumul public, prin patinarea excesivă a roților motoare, la plecarea de pe loc.

În urma abaterii constatate șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

De precizat faptul că în ultimele 24 de ore polițiștii rutieri au aplicat un număr de 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 57.500 de lei. Au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 83 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

Dintre permisele de conducere reținute, ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 11 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 7 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională, astfel conducătorii care au adoptat un comportament cu risc crescut de generare a unor accidente fiind școși din trafic.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra unui comportament responsabil în trafic, acționând pentru depistarea comportamentului agresiv, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public.

Oamenii legii amintesc despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar conducătorul auto responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare.

Totodată, amintesc și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024.

 

Foto: evz.ro

 

Citiți, de asemenea, peanchetaonline.ro:

A plouat cu amenzi în Argeș în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Teleorman

Ultimele articole