Șofer bulgar arestat, după ce a încercat să intre în România cu droguri în valoare de 8 milioane de lei

de | 24.05.2024 13:34 | Național, Eveniment

Un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a încercat să transporte prin PTF Calafat droguri în valoare de opt milioane de lei, transmite Poliția de Frontieră Română.

Ieri, 23 mai, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin, bulgarul s-a prezentat pentru a intra în țară. Acesta conducea un autocamion.

Conform documentelor prezentate, bărbatul circula pe ruta Bulgaria–Germania și transporta sticlă.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră împreună cu cei bulgari au descoperit în interiorul cabinei, disimulate în capitonaj, mai multe caserole în care se afla o substanță solidă sub formă de cristale.

Ulterior, au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar în urma inventarierii au fost descoperite 40 de caserole ce conțineau cantitatea aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină, în valoare de circa 8 milioane lei.

171653713581 16792 S4 - Șofer bulgar arestat, după ce a încercat să intre în România cu droguri în valoare de 8 milioane de lei

Tot ieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea șoferului bulgar pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O fetiță de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mama ei a folosit o soluție pentru deparazitarea animalelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Craiova | Dolj | Germania | Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole