Șofer străin prins conducând cu viteză excesivă pe un drum din Argeș

de | 01.09.2024 13:12 | Eveniment, Importante, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, care acționau sâmbătă, 31 august pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, pe DN 73 au depistat cu aparatul RADAR un autoturism care se deplasa cu 190 de km/h, cu 120 peste limita legală.

sofer radar viteza

Șoferul prins „zburând” pe raza localității MIcești nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor și și-a continuat deplasarea, moment în care polițiștii Serviciului Rutier Argeș au pornit în urmărirea lui, reușind oprirea acestuia în trafic pe raza orașului Mioveni.

În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat de 39 de ani, de cetățenie străină, cu rezidență în România. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.145 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 150 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

sofer radar viteza

În acest context, polițiștii reamintesc faptul că cea mai des întâlnită cauză generatoare de evenimente rutiere este viteza (sub forma vitezei excesive, a vitezei neadaptate la condițiile meteo ce afectează aderența sau vizibilitatea, ori a vitezei neadaptate la condițiile de trafic).

„Nu uitați că dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, implicarea într-un eveniment rutier va consuma mult mai mult timp decât dacă v-ați deplasa cu precauție, în condiții de siguranță!

Sigranța rutieră este un efect pe care ni-l dorim, iar nerespectarea regulilor de circulație pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pasagerii din autovehiculul condus, dar și pe ceilalți participanți la trafic.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto: IPJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Misiune Salvamont Argeș în munții Iezer. Persoană de 72 de ani salvată!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN 73 | Iezer | Micești | Mioveni | Salvamont

Ultimele articole