Șoferi vitezomani, beți sau fără permis, amendați de polițiștii argeșeni!

de | 06.06.2023 15:03 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Iar în urma acestora au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au depistat, în cursul zilei de ieri, un tânăr, de 20 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei.

Totodată, el s-a ales și cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

Tot pe raza localității Câmpulung, a fost depistat și un bărbat de 37 de ani, din Domnești, județul Ilfov care se afla la volanul unui autoturism, deși avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În acest caz, tânărul s-a ales cu dosar penal.

De sancțiunile polițiștilor nu au scăpat nici șoferii care s-au urcat în stare de ebrietate la volan.

Iar în această situație s-a aflat și un bărbat de 48 de ani, din comuna Vlădești.

El a fost depistat, în cursul zilei de ieri, 5 iunie, de către polițiștii rutieri conducând un autoturism pe DN 7, Leordeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Tot sub influența alcoolului a fost prins și un bărbat de 42 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe strada Valea Mare.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care au fost duși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma faptelor sale, ambii conducători auto s-au ales cu dosar penal, iar dreptul de a conduce le-a fost suspendat.

Foto descriptiv Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 30 de ani prins în Pitești la furat, la o săptămână după ce a fost eliberat din închisoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole