Șoferii începători nu vor mai avea voie să conducă mașini puternice

de | 15.11.2023 10:05 | Național, Importante, Lifestyle

O nouă propunere legislativă a fost depusă la Senat și are în vedere modificarea și completara unor prevederi din Codul Rutier.

În cazul adoptării în Parlament, legea în dezbatere va schimba multe lucruri în traficul rutier, iar interdicția de a conduce mașini puternice este una dintre principalele modificări. Această schimbare vine pe fondul numărului mare de accidente cauzate de șoferii cu mașini puternice.

Propunerea îi vizează pe tinerii care încă nu au împlinit vârstă de 21 de ani sau care deţin permis de conducere de mai puţin de un an, relatează observatornews.ro

Astfel, cei care se încadrează în aceste două categorii nu vor mai putea conduce autoturisme care depăşesc 100 de cai putere sau 75 de kilowaţi în cazul automobilelor electrice.

Reguli noi ar putea fi şi pentru obţinerea permisului

Schimbări ar putea apărea şi în cazul examenului auto care va fi mai greu de promovat, dar şi mai scump. Spre exemplu, numărul orelor obligatorii de pregătire va creşte de la 30 cât este în prezent, la 45. Acest lucru va duce automat şi la creşteri de preţuri.

În urma acestei posibile prevederii unii instructori auto susțin că școlile auto s-ar putea scumpi, deoarece o ședință de conducere este în medie 150 de lei. Așadar, dacă numărul ore se mărește și prețurile se vor mări.

Potrivit sursei citate, propunerea are ca scop reducerea numărului de accidente mai ales în marile oraşe, unde traficul este mereu aglomerat.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Farmaciștii vor protesta astăzi în fața Guvernului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Parlament