Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și tractoare

de | 18.01.2024 23:46 | Național, Lifestyle

Veste bună pentru șoferii care dețin permis de categoria B. Ei vor putea conduce și tractoare.

Guvernul a aprobat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.

Conform actului normativ aprobat de Guvern, persoanele care dețin permis de categoria B vor putea beneficia de echivalarea acestuia cu permisul Tr1,  categorie nou introdusă. Acest lucru va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

O altă ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.

În speţă este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

De asemenea, înscrierea echivalării categoriilor B şi TR cu categoria TR1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, într-o conferință de presă

Echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1 (categoria tractor) a fost una dintre revendicările fermierilor.

Sursa foto: hepta.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Breaking news! Arestarea avocatului Alin Anton a fost RESPINSĂ de judecători!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole