anchetaonline.ro

Spațiul Privat Virtual – înregistrare obligatorie de la 1 martie

de | 14.02.2022 11:23 | Administrație, Economic, Eveniment

SPV

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie începând cu data de 1 martie pentru contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată. Doar prin intermediul SPV aceștia vor putea transmite cereri, înscrisuri sau alte documente către organele fiscale. Obligativitatea înrolării în SPV revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale. Pe site-ul ANAF aveți toate instrucțiunile despre cum să vă înrolați în SPV. Toate actele și cererile depuse fizic, pe hârtie, la organul fiscal din partea contribuabililor enumerați anterior nu vor fi luate în considerare.

Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie etc. Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat  pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.

 

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | SPV
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: