Spitalul Orășenesc Mioveni o prezintă pe Dr. Marina Constantin, medic în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice

de | 18.10.2023 11:21 | Mioveni, Administrație, Lifestyle

Spitalul Mioveni o prezintă pe Dr. Marina Adina Constantin, medic cu specializarea în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Aceasta este absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie”Carol Davila” din București, iar experiența acumulată ca rezident în cadrul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”din București este îmbogățită permanent prin participarea la cursuri, conferințe, congrese și stagii de perfecționare. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

De-a lungul carierei sale a întâlnit mulți medici profesioniști care i-au insuflat dragostea pentru acest domeniu și au inspirat-o în același timp. Medicul consideră că menținerea unei stări de sănătate bune ar trebui să fie unul din principalele obiective ale fiecăruia dintre noi.
medic la Spitalului Orășenesc Mioveni

Dr. Constantin: „Diabetul poate fi prevenit atunci când pacientul merge din timp la specialist.”

Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre pacienții cu diabet zaharat sunt supraponderali sau obezi, deci asta ne demonstrează că nutriția și activitatea fizică au un rol central în diabetul zaharat.
Chiar și persoanele sănătoase trebuie să țină cont de anumiți factori, cum ar fi factorul genetic. Dacă are în familie un părinte cu diabet, prevalența crește cu 40%, iar dacă are 2 părinți cu diabet, crește cu 60%. Iarăși, dacă suferim de boli cardiovasculare e necesară o atenție sporită. La fel, femeile care au născut copii cu greutatea peste 4 kg trebuie să facă analize în periodic.
Pentru sănătate avem nevoie de alegeri inteligente: o alimentație echilibrată, mișcare, somn de bună calitate, o gestionare bună a nivelului de stres, controale periodice și investigații paraclinice.
Diabetul poate fi prevenit atunci când pacientul merge din timp la specialist. Este important de precizat că la mine se pot prezenta atât pacienții care au diabet, cât și cei care au nevoie doar de un plan de nutriție(neavând alte boli asociate), dar și pacienții care prezintă o afecțiune metabolică”, a precizat Dr. Marina Constantin.
Persoanele interesate de o condultație trebuie să știe că pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de un bilet de trimitere de la medicul de familie.
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Orășenesc Mioveni

Ultimele articole