Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a declarat, de curând, că lucrările la noul stadion vor începe cel mai târziu în luna octombrie. Potrivit edilului urmează ca Guvernul României să dea credite de angajament la CNI, iar ”stadioanele din Pitești și Constanța sunt prioritizate!”
După ce la sfârșitul lunii aprilie vă anunțam că Guvernul votase memorandumul privind finanțarea Stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitești, iată că veștile continuă: urmează să se dea credite de angajament la Compania Națională de Investiții (CNI) și astfel să se înceapă lucrările. Stadionul este o investiție CNI de aproape 100 de milioane de euro.
Cristian Gentea a declarat că a fost, săptămâna trecută, împreună cu Dani Coman, președintele FC Argeș, să se întâlnească cu premierul Marcel Ciolacu: ”A fost vorba de niște credite de angajament, atât pentru stadionul de la Pitești, cât și pentru cel de la Constanța. Țin legătura cu dl primar Vergil Chițac și amândoi facem lobby pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Ni s-a spus că luna aceasta vor fi date credite de angajament la CNI în așa fel încât vor fi semnate ambele contracte. Și după semnare, pentru că am discutat deja cu constructorul, urmează o perioadă scurta de completare a proiectului pentru că specialiștii dumnealor au spus că există niște spații care ar putea fi folosite mai bine”. Lucrările urmând a începe cel târziu în luna octombrie: ”Dacă la sfârșitul acestei luni vor fi date, într-o ședință de Guvern, aceste credite de angajament, eu sper ca lucrările să înceapă undeva în septembrie, maxim octombrie”.
Potrivit administrației locale din Pitești, stadionul, ce poartă numele legendei fotbalului de la FC Argeș, va avea nivel de omologare UEFA 4 și va îndeplini cerințele superioare acestui standard. Vechiul stadion demolat, numit inițial ”1 Mai”, apoi ”Municipal”, și, din 2002, ”Nicolae Dobrin”, a fost construit în 1964.
Stadionul, de 15.200 de locuri, va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105 metri x 68 metri, la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.
Numărul de locuri de parcare este de 457, dintre care: 229 în subsol, 51 de locuri pe peluza sud, 105 locuri pe tribuna est și 72 de locuri la suprafață.
Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 de spectatori.
În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, și, de asemenea, vor funcționa secțiile de box, judo, lupte și karate.
Stadionul din Trivale va fi primul stadion din România cu zero consum de energie, ca urmare a montării de panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.
Printre facilitățile incluse în proiectul stadionului se regăsesc: sistemul de iluminare a fațadei cu tehnologie LED, un muzeu al clubului și un magazin de prezentare al FC Argeș, o sală de forță, săli pentru saună, recuperare și antrenament multifuncționale, precum și cabinete medicale și de antidoping.
Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Cristian Gentea: Ridicăm calea ferată și creăm un nou bulevard paralel cu ”Nicolae Bălcescu”!