Situația traficului în această dimineață. Cum se circulă pe principalele artere rutiere

de | 10.07.2024 08:23 | Național, Lifestyle

Pleci la drum? Iată cum se circulă pe principalele artere rutiere din țară.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, pe DN 15, localitatea Borsec, județul Harghita, conducătorul unui autocamion a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat pe carosabil. Nu au rezultat victime, însă circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers.

Potrivit sursei citate, se estimează reluarea traficului în jurul orei 10:00.

Nu a fost singurul accident produs în această dimineață pe străzile din România. În jurul orei 06:30, pe DN 6, localitatea Remetea Mare, județul Timiș, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o autoutilitară de transport marfă și o autobasculantă încărcată cu nisip, care s-a răsturnat pe suprafața carosabilă. Din fericire nu au fost victime, iar circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers.

La nivel național se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Reamintim că în perioada 08 iulie-09 august 2024, circulația rutieră este închisă pe DN 7 Pitești-Sibiu (Valea Oltului), pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00.  În acest interval de timp, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Rutele ocolitoare le găsești AICI.

Iar începând de astăzi, 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să nu depășească limitele legale de viteză, să evite depășirile riscante, să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să frâneze în condiții de siguranță, să își ia pauze de odihnă și hidratare dacă pe parcursul traseului intervine oboseala sau starea de rău ca urmare a temperaturilor ridicate, să se asigure că au presiunea pneurilor adecvată sezonului cald și să adopte constant o conduită preventivă, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră efectuată.

Foto Wall-street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dosar penal pentru un șofer turc prins beat la volan prin Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | DN 5 | DN 6 | Giurgiu | Harghita | Mioveni | Pitești | Sibiu | Valea Oltului