Stadionul ”Nicolae Dobrin”. Cristian Gentea: ”Investiția este de 100 de milioane de euro”

de | 17.05.2023 09:53 | Știri, Administrație, Economic, Pitești

Primarul Piteștiului, Cruistian Gentea, vine cu câteva lămuriri referitoare la construcția stadionului ”Nicolae Dobrin”. Acesta a ținut să răspundă unor reacții apărute conform cărora investiția ”a intrat la apă”, de la 100 de milioane de euro, la 70.

”Greu cu știința de carte!

Legat de noul stadion, am văzut reacții cu privire la faptul că investiția “a intrat la apă”, de la 100 de milioane de euro, la 70.

Lucrurile stau în felul următor: CNI-ul a scos la licitație partea de construcții-montaj, adică 338.961.775 lei.

În plus, sunt sume aferente taxelor, acordurilor, dirigenției de șantier, cotei CNI (8%), precum și pentru diverse și neprevăzute (10%).

Deci, stați liniștiți, investiția este de 100 de milioane de euro (cum puteam să mint, când există o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial!), iar contribuția din bugetul local rămâne cea votată, respectiv 1,7%.

Pentru conformitate, vedeți mai jos devizul general.”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook. 

Sursă foto: Facebook CRistian Gentea

Vă reamintim că cei de la Compania Națională de Investiții au scos pe data de 15 mai la licitație contractul de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion ”Nicolae Dobrin“ din Pitești. Proiectul noului stadion ”Nicolae Dobrin” a fost aprobat spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022. Stadionul va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud. Numărul de locuri de parcare este 457 locuri. Arena va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori.

Foto descrtiptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citioți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dezbaterea stațiilor de autobuz! Avem toate detaliile proiectului: dimensiuni, dotări, bani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești