Stâlpeni: Transport ilegal de lemne efectuat cu o mașină fără RCA

de | 04.03.2024 14:53 | Județean, Eveniment

Acțiuni de combatere a delictelor silvice în Argeș. Amenzi de zeci de mii de lei și lemn confiscat

Polițiștii argeșeni au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în perioada 26 februarie – 03 martie, echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au efectuat verificări privind tăierea, transportul,
depozitarea și comercializarea de material lemnos pe raza județului Argeș.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de în valoare totală de 31.500 de lei, și au confiscat cantitatea de aproximativ 100 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit IPJ Argeș, dintre persoanele sancționate:
– 3 au fost persoane fizice neautorizate ca transportator profesionist de material lemnos, ca urmare a depășirii limitei de 20 de m.c. pe an calendaristic;
– 3 transportatori înregistrați ca utilizatori ai aplicației SUMAL 2.0 ce efectuau transport de material lemnos cu ansambluri rutiere (nereguli referitoare la datele introduse în aplicație sau lipsa conexiunii permanente la date);
– 12 persoane fizice care transportau material lemnos cu autoutilitare sau atelaje, ce depășeau cantitatea justificată cu documente de proveninență sau fără a justifica materialul lemnos transportat.

De asemenea, oamenii legii au întocmit și un dosar penal unei persoane care ar fi tăiat ilegal și furat cantitatea de aproximativ 1 mc de material lemnos, din păduri private, situate pe raza comunei Bogați.

Transport ilegal de lemne efectuat cu o mașină fără RCA

Printre cei sancționați se află și un bărbat de 38 de ani, din Stâlpeni.

El transporta material lemnos cu un autoturism, pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente justificative de proveniență și transport.

Cu ajutorul unui specialist silvic, s-a constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,883 mc de material lemnos.

Totodată, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că autoturismul nu avea poliță de răspundere civilă auto valabilă.

Bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. De asemenea, i-au fost retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autovehiculului, dar și certificatul de înmatriculare.

Bărbatul se deplasa pe raza localității de domiciliu, cu un autoturism cu care transporta cantitatea de 0,883 mc de material lemnos. El a fost tras pe dreapta pentru control, iar în urma verificărilor oamenii legii au constatat că acesta nu deține documente justificative de proveniență și transport.

De asemenea, întrucât autoturismul nu avea poliță de răspundere civilă auto valabilă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 132/2017, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv alesdonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Weekend de foc pentru pompierii argeșeni din cauza incendiilor de vegetație uscată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș | Stâlpeni