Știați că înjurăturile ne fac bine? O spun chiar cercetătorii

de | 29.03.2022 22:00 | Știri, Lifestyle, Național

Înjurăturile ajută, explică specialiștii!

Dacă sunteți genul de persoană ce nu reacționează în niciun fel când dă de greu sau când situația este stresantă, trebuie să știți că vă faceți rău!

S-a demonstrat științific că înjuratul face bine sufletului și organismului, eliminând astfel stresul acumulat.

Oamenii care înjură și țipă în același timp, mint mai puțin – arată specialiștii. Atunci când înjurăm, dăm frâul liber emoțiilor pe care le simțim, sentimentelor pe care le trăim în acel moment (cum ar fi furia sau frustrarea) și vorbim fără să gândim!

Spunem, așadar, ceea ce gândim și cel mai important: spunem adevarul! Obiceiul și ușurința cu care înjurăm arată nu numai că avem un vocabular mai bogat sau că suntem mai…creativi, ci și că suntem sinceri.

ceartă

Analiză științifică pe înjurături

Au ajuns la această concluzie, mai mulți profesori de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong și de la Universitatea Cambridge. Aceștia au analizat îndelung și îndeaproape relația dintre înjurătură și onestitate. În prima fază a cercetării, au întrebat 276 de persoane cât de des înjură și care este motivul pentru care o fac.

Apoi, participanților la studiu le-a fost măsurată sinceritatea, în urma răspunsurilor date la o serie de întrebări. Oamenii de știință au vrut să vadă dacă – atunci când întrebarea este, în esență, aceeași, dar modificată interpretarea ei – răspunsul se schimbă sau nu.

În final, oamenii de știință au studiat peste 70.000 de profiluri de Facebook, unde s-au uitat cu atenție la potențialul de onestitate al postărilor și la cuvintele folosite de utilizatori.

În toate etapele studiului, concluzia a fost aceeași: există o legătură directă între cât de mult înjură un om și cât de sincer este. Deci, cu cât un om vorbește mai… pestriț, cu atât este mai puțin mincinos.

Citiți, de asemenea, tot pe anchetaonline.ro

Cum gestionam fricile și angoasele provocate de război – un interviu Ancheta cu psihoterapeutul Peti Coman.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: