Strat de zăpadă de 40 de centimetri în munții Făgăraș. Ce transmite Salvamont Argeș

de | 24.09.2022 18:03 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

  • Strat de zăpadă de 40 de centimetri în Făgăraș!

Ion Săndulescu, șeful Serviciului Salvamont Argeş a postat astăzi, 24 septembrie, un mesaj în mediul online în care anunța faptul că în Munţii Făgăraş, la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri.

 

Așa arată Făgărașul văzut de pe webcamul nostru de la baza de salvare Cota 2000 Transfăgărășan.

 

Stratul de zăpadă pe vărfurile de 2500+ depășește 40 cm, făcând pășirea nesigură, pentru că este foarte moale și acoperă denivelările de dedesubt, făcând mersul mai dificil decât iarna, a precizat șeful Salvamont Argeș. 

 

helios caine de munte

Foto Salvamont Argeș

 

Totodată acesta atrage atenția asupra faptului că se întuneca destul de devreme și transmite turiștilor să evite traseele cu zone expuse și pasaje dificile.

 

Nu uitați că la 19:30 e deja întuneric!

 

Dacă ar fi după noi, am evita traseele cu zone expuse și pasaje dificile. Țineți minte în permanență ca în cazul unui accident, vom parcurge fix același traseu ca și dumneavoastră, cărând tărgi, corzi, role, blocatoare și altele, ceea ce vă va expune frigului…

 

Drum bun, în siguranță!” a mai transmis Ion Săndulescu.

 

Foto: Facebook

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Săndulescu | Salvamont | Salvamont Argeș