Un nou succes al elevilor români! Medaliați la Olimpiada Asiatică de Fizică!

de | 09.06.2024 21:45 | Național, Lifestyle

Vești bune anunțate în această seară de Ministerul Educației. Elevii români au fost din nou premiați în afara granițelor de data aceasta la Olimpiada Asiatică de Fizică.
Olimpiada se desfășoară la Perak în Malaezia în perioada 3-10 iunie 2024.
La această ediție participă 208 concurenți din 28 de țări (27 țări din Asia-Pacific și România, cu statut de invitat).
În cadrul competiției elevii români au obținut rezultate care au trezit admirația celorlalți concurenți și a liderilor echipelor naționale participante:
  • 5 medalii de aur,
  • 2 medalii de argint,
  • o mențiune de onoare.
Medaliile de aur au fost obținute de: Alexandru Momoiu, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Acesta a obținut prima medalie de aur, fiind câștigătorul absolut al prezentei ediții, având cel mai mare punctaj total din concurs. În afară de acest rezultat extraordinar, el a obținut, de asemenea, cel mai mare punctaj la proba experimentală.
Celelalte 4 medalii de aur au fost obținute de: Ionuț Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareș Felix Tudose, toți trei elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București și de Alexandra Maria Curea, elevă a Liceului Teoretic Național din București. Alexandra Curea a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.
Medaliile de argint au fost obținute de către Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și de Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca iar mențiunea de onoare a fost acordată elevului Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.
Trebuie precizat faptul că echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și prof. Victor Păunescu, de la Liceul Economic nr. 1 din București.
Aceste rezultate deosebit de valoroase confirmă nivelul școlii românești de fizică și celebrează în mod admirabil cei 10 ani de participare neîntreruptă a echipei României la această olimpiadă.
Felicitări elevilor, profesorilor lor mentori și părinților care i-au susținut neîntrerupt!, transmit reprezentanții Ministerului Educației. 
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: