Tabără națională de pregătire a câinilor! Salvamont Argeș este gazda

de | 07.06.2022 10:45 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

 

Eveniment special, desfășurat în perioada 6-10 iunie, la Cabana Salvamont Cota 2000 Transfăgărașan. Salvamont Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România organizează “Tabăra națională de pregătire pentru căutare la suprafață destinată unităților canine salvamont”.

Unități canine din 13 județe din țară participă la tabără.

Salvamont Argeș se mândrește cu faptul că este primul serviciu care a folosit un patruped în salvarea montană, dezvoltând conceptul de unitate canină Salvamont la nivel național.

În anul 2013, Helios a ajuns în familia Salvamont Argeș, după ce a fost donat de salvamontiștii din Franța. Câinele a parcurs formele de pregătire impreună cu conductorul său argeșean, obtinând brevetul de avalansa francez. Helios a participat la zeci de operațiuni de salvare alături de salvatorii montani.

helios

Foto Salvamont Argeș

Unitatea canină de intervenție la avalanșă este echipajul format dintr-un câine și salvamontistul său, echipaj care a parcurs formele de pregătire specifice din cadrul Asociației naționale a Salvatorilor Montani din România”, transmite Salvamont Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acte necesare pentru pașaport. Sfaturi pentru a obține rapid documentul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Helios | Salvamont Argeș