Un pescar din Argeș a primit o pedeapsă usturătoare de la Curtea de Apel Pitești, după ce a fost prins în timp ce efectua o tranzacţie ilegală cu icre negre. Acesta și-a recunoscut faptele pe perioada procesului şi a cerut să fie judecat prin procedura simplificată. Bărbatul în cauză a primit un an cu suspendare, pentru fapta comisă. De asemenea, inculpatul a atacat decizia de judecată după ce a crezut că va scăpa fără condamnare şi va fi obligat doar la muncă în folosul comunităţii. Astfe, judecătorii nu numai că au menţinut decizia, dar au adăugat o nouă pedepsă! Bărbatului i s-a retras dreptul de pescuit!
Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, au depistat, în data de 25 august 2020, în flagrant delict, trei bărbați. Aceștia ofereau spre vânzare subproduse din sturion (caviar), altor trei cumpărători, cu vârste cuprinse între 51 și 55 de ani, din județul Galați. 22.6 de kilograme de icre negre transportate în timpul flagrantului, toate în 40 de borcane de diverse mărimi care au fost confiscate. La momentul acela, icrele negre indisponibilizate de către oamenii legi valorau pe piață aproximativ 50.000 de euro, după cum anunțat anchetatorii. Produsele au fost ridicate în vederea expertizării, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au fost cei care au instrumentat dosarul trimis, ulterior, spre instanță, la Judecătoria Piteşti. Un singur inculpat a rămas din cei şase bărbați suspecți, Gheorghe Albert, care şi-a recunoscut vina. El a semnat un acord de recunoaştere:
Încuviinţează cererea inculpatului de aplicare a procedurii simplificate (…) şi ia act de faptul ca recunoaşte în totalitate faptele pentru care a fost trimis in judecata, solicita aplicarea procedurii simplificate (…) este de acord ca judecata să abiă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi că în situaţia în care va fi găsit vinovat este de acord să presteze muncă gratuită în folosul comunităţii.” – se arată în sentina emisă acum.
Judecătoria a mai hotărât, pe lânga pedeapsa inițială, să-i interzică şi dreptul de a pescui pe o perioadă de 2 ani. Astfel, bărbatul nu mai poate comite fapte similare:
…admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti și inculpatul Albert Gheorghe , împotriva sentinţei penale nr. 216/11.02.2022 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 6850/280/2021. Desfiinţează în parte sentinţa penală şi rejudecând: Interzice inculpatului dreptul de a pescui pe o perioadă de 2 ani. Înlătură obligarea inculpatului la plata sumei de 90.500 lei cu titlu de daune materiale şi respinge, ca neîntemeiată, acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, în apel, rămân în sarcina acestuia. Definitivă.” este precizat în minuta sentinţei de judecată.
Condamnare cu suspendare
În urma acordului semnat, bărbatul se aştepta să scape doar cu muncă în folosul comunităţii, însă lucrurile nu au decurs chiar așa! Judecătorii l-au condamnat la un an închisoare cu suspendare și l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Aceasta va avea loc în cadrul Primăriei comunei Gruia sau in cadrul Primăriei comunei Pristol din judeţul Mehedinţi. De asemenea, instanţa a admis cererea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi l-a obligat pe inculpat să achite daune materiale în valoare de 90.500 lei.
Sursă foto Curier.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Mâncare cu larve la cantina Dacia! Revoltă pe rețelele de socializare!