Tată şi fiu-reținuți după ce au vrut să mituiască doi poliţişti. Momentul a fost filmat

de | 04.04.2024 13:54 | Național, Eveniment

Un tată ar face orice pentru copilul său. Este și cazul unui bărbat din Mureș care a încercat să mituiască doi polițiști cu 600 de euro pentru a nu-l lăsa fără permis pe fiul său. A  doua zi și fiul bărbatului a repetat gestul. Amândoi au ajuns după gratii.

Incidentul a avut loc pe 2 aprilie, când tânărul a fost tras pe dreapta de polițiști, după ce a fost surprins depășind pe linie continuă.

Pentru a nu rămâne pieton, tatăl tânărului s-a gândit să ofere o sumă de bani cu titlu de mită, pentru a-i determina pe agenții de poliție să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea celor doi bărbați. Ulterior, polițiștii au sesizat lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, care au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Astfel, în data de 2 aprilie 2024, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost înregistrate denunțurile a doi agenți de poliție cu privire la faptul că un bărbat le-a promis și oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depășiri pe linie continuă. Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare.
Ulterior, în data de 03.04.2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, moment în care, atât tatăl, cât și fiul care săvârșise contravenția, i-au înmânat unuia dintre cei doi polițiști denunțători suma de 10 mii de forinți, pe lângă cei 600 de euro dați drept mită în ziua anterioară.”, transmit reprezentanții DGA

În urma flagrantului, cei doi au fost reținuți, iar astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Foto descriptiv captură video Ancheta Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Informații noi despre adolescenta de 15 ani din Rociu. Ce s-a întâmplat cu ea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DGA | Mureș