Taxe și impozite majorate! Măsura ar urma să se aplice de la 1 iulie

de | 27.06.2022 21:17 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Coaliția de guvernare a discutat despre modificările Codului Fiscal, care ar urma să fie produse în următoarea perioadă. Prin urmare, o mărire a TVA-ului ar urma să fie aplicată pentru o serie de produse și servicii, în domeniul HORECA.

De asemenea, taxe mărite vor fi și pe dividende, tutun și alcool.

Se pare că modificările vor fi făcute chiar de la 1 iulie, iar cea mai afectată va fi industria jocurilor de noroc, unde impozitul va crește până la 40%.

Nu susținem și nu avem taxare suplimentară indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor.

Am aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, conform Digi 24.

În ceea ce privește accizele la alcool și tutun, acestea vor fi mărite. Totodată, ar urma să se aplice TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr.

Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi, de asemenea, ne gândim la creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur, sunt o serie întreagă de alte elemente care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a adăugat premierul.

Totodată, se va menține cota redusă de TVA de 5% doar pentru o locuință și doar până la plafonul de 450.000 lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De azi! Aceste mașini vor avea altă culoare pentru numărul de înmatriculare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi | HoReCa

Ultimele articole