Taximetrist din Pitești- pericol public! A fost prins băut la volan

de | 17.06.2022 16:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au desfășurat, vineri, o acțiune de depistarea a șoferilor care se aflau sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv la volan, cu prilejul acțiunii TISPOL Truck&Bus.

Printre cei prinși băuți la volan se află și un taximetrist din Pitești. Este vorba de un bărbat de 53 de ani, din Pitești. În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stibilirii alcoolemiei. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal taximetristului.

De asemenea, polițiștii rutieri transmit că și în acest final de săptămână vor acționa pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse in cauza consumului de droguri ori al alcoolului.

Pentru o călătorie în siguranță, polițiștii rutieri argeșeni vă recomandă:

• Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei.

• Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

• Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

• În cazul fenomenelor care afectează vizibilitatea sau aderența, utilizați luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers”, transmite IPJ Argeș.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cauza izbucnirii incendiului de pe Drumul 23!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole