Teren de sport multifuncțional cu nocturnă în Moșoaia! Tarife între 50-75 lei/oră!

de | 09.04.2022 12:05 | Rural, Administrație, Lifestyle

  • Primăria comunei Moșoaia a efectuat recepția terenului multifuncțional de sport din Hințești.

Acesta are dimensiunile 40 m / 20 m, este recomandat pentru practicarea de fotbal, tenis de câmp și baschet și este dotat cu nocturnă. Terenul poate fi utilizat gratuit de către tinerii sub 16 ani, de elevii și preșcolarii din Moșoaia.

Adulții vor trebui să achite o taxă modică pentru închirierea terenului. Din sumele colectate se va asigura întreținerea terenului și plata utilităților, pentru a nu consuma bani din bugetul local. Taxele percepute vor fi de 50 lei pe oră în timpul zilei și 75 lei pe oră în timpul serii, când se folosește nocturna.

Localitatea mai are un teren de sport, aflat în satul Moșoaia, în spatele școlii, care poate fi utilizat gratuit de către toți cetățenii, indiferent de vârstă.

Adrian Frintura Mosoaia

Investiția este, într-adevăr, realizată din banii contribuabililor, dar trebuie să genereze venituri la bugetul local și să se autoîntrețină. Primăria Moșoaia nu a făcut decât să ia exemplul altor localități, care, de asemenea, au taxe pentru închirierea terenurilor de sport pe care le dețin. Sumele pe care noi le percepem sunt destul de mici și nu cred că găsesc undeva în Argeș mai ieftin. Dacă joacă fotbal două echipe, înseamnă cam 5 lei de persoană. Prin utilizare, suprafața de joc și echipamentele din teren se vor deteriora, dar asta nu va afecta bugetul. De asemenea, consumul de energie generat de nocturnă va fi plătit tot din această taxă.”, a explicat viceprimarul Adrian Frîntură.

În perioada următoare, se va stabili modalitatea de achitare a taxei de închiriere și cum se vor face programările, dacă va fi nevoie.

Sistem de supraveghere video la Moșoaia

  • Toleranță zero pentru aruncarea gunoaielor în spații publice

Dincolo de investiții, administrația locală are și alte planuri, de această dată în ceea ce privește gestionarea spațiilor publice pe care diverși cetățeni le consideră gropi de gunoi comune. Este una dintre problemele cu care se confruntă foarte multe dintre administrațiile locale din jurul Piteștiului.

Gunoaiele lăsate la voia întâmplării și împăștiate în zonele verzi și pe marginea drumului tronează în topul nesimțirilor civice. Și Moșoaia se numără printre ”destinațiile” celor care își aruncă deșeurile la voia întâmplării, poluând drumurile publice, văile și zona de pădure. Pentru a stopa acest fenomen, în acest an, Primăria Moșoaia are în plan dezvoltarea unui sistem video care să îi surprindă asupra faptului pe cei care aruncă gunoaie, identificarea și sancționarea acestora.

În buget este prinsă achiziția celor 35 de camere video de supraveghere, cu specificația că suma necesară va fi acoperită din taxa de pază a comunei.

”Moșoaia este o comună de tranzit și foarte multă lume care o traversează se debarasează de gunoiul menajer pe teritoriul nostru. Anul trecut am amendat 3 cetățeni pentru aceste fapte, iar anul acesta vom avea toleranță zero față de cei care aruncă gunoaiele în zonele publice și vom merge până la confiscarea mașinii cu care s-au adus deșeurile pe teritoriul nostru. Vom achiziționa 35 de camere, ce vor fi plasate în diverse zone. Nu vom mai fi groapa de gunoi a Piteștiului, pentru că nu merită un asemenea tratament o comună frumoasă precum Moșoaia.”, a explicat viceprimarul localității, Adrian Frîntură.

Vă reamintim, pe acest subiect, că – practică veche în gospodăriile românilor, incendierea sau îngroparea gunoaielor – este, oficial, începând de săptămâna trecută, pedepsibilă cu închisoarea. De asemenea s-a creat cadrul legal pentru ca cei suprinși că aruncă gunoaiele să fie pedepsiți cu amenzi cuprinse între 10.000-20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 – 70.000 lei pentru persoanele juridice.

Citiți, pe această temă, pe larg,  pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole