anchetaonline.ro

Emilia Mateescu: În Prefectura Argeș, erau câțiva care munceau! Salarii între 3500-6500 lei!

de | 09.04.2022 13:18 | Județean, Administrație

  • Emilia Mateescu: În Prefectura Argeș, erau câțiva care munceau. Restul, ori nu voiau, ori nu puteau!

Angajații din Prefectură vor salarii mai mari, la nivelul celorlalți bugetari din sistem, precum cei din Consiliul Județean, spre exemplu. Fostul prefect Emilia Mateescu crede că, cel puțin teoretic, solicitările sunt îndreptățite. În fapt însă nici trei sferturi nu ar merita aceste majorări, așa cum trei sferturi din angajații altor instituții publice nu merită banii pe care îi încasează. Fostul prefect a accentuat și faptul că a început să crească discrepanța între salariile la stat și cele la privat, în contextul în care la privat se face mai multă performanță și e loc de mai multă calitate.

Salariile angajaților din Prefectura Argeș sunt mai mari decât în privat, dar mai mici decât cele din unele deconcentrate sau instituții din sistemul bugetar. Cred că cel mai mic salariu era 3.500 net, cu tot cu norma de hrană, și cel mai mare de 6.500 lei. Nu știu să fi văzut salariu de 7.000 de lei pentru funcționari. Restul se încadrează la 4.500-5000, 5.500 maximum.

Dacă le compari cu mediul privat, salariile sunt duble față de munca depusă. Îmi păstrez opinia legat de munca și competența din sistemul public. Din mica mea experiență, pot spune că erau câțiva funcționari cărora le-aș fi dat de trei ori salariu, pentru că erau foarte buni și făceau o treabă impecabilă.

Nu trebuia să intervii după ei. Dar aceștia sunt câțiva. Erau și alții care luau acest salariu și nu făceau nimic. În Prefectura Argeș erau câțiva care munceau. Restul, ori nu voiau, ori nu puteau. Am reușit să capacitez 4-5 persoane să lucreze pe la Permise, pentru că era nevoie de muncă brută și s-au făcut utili acolo. Puteam trimite și 10, că nu le simțeam lipsa în ceea ce înseamnă eficiența.”, a declarat recent Emilia Mateescu, la o emisiune a postului CurierTV.

emilia mateescu prefectura

Montaj foto mass media Argeș

Fostul prefect susține că te poți dispensa de angajații care se încăpățânează să taie frunză la câini:

Majoritatea sunt veniți politic, mulți își și asumă. Laitmotivul când sunt dați afară și apelează la justiție este că sunt victime politice. Da, dar dacă nu-l evaluezi, așa va părea. Tu, ca șef de instituție, trebuie să îl evaluezi, îi pui în vedere că e evaluat, să îi dai sarcini și criterii de evaluare și nicio instanță nu îți va spune să-l păstrezi dacă nu le îndeplinește sau le îndeplinește prost și mănâncă banii statului degeaba.”

Am fost impresionat de colegii profesioniști din Prefectură!

radu perianu

 

O părere mai bună despre angajații din Prefectură pare să aibă, cel puțin formal, actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu prefectul Radu Perianu care săptămâna trecută, pe 2 aprilie, cu ocazia aniversării respectivei instituții transmitea un comunicat cu vorbe calde la adresa subordonaților săi:

Am fost impresionat de colegii bine pregătiți pe care i-am întâlnit la Prefectura Argeș. Lucrez deja cu ei de câteva luni și am găsit aici oameni inimoși și profesioniști.
Reprezentant al Guvernului în teritoriu, consider că Instituția Prefectului trebuie să fie punctul de echilibru între oameni și celelalte instituții ale statului. Fără o echipă bună, însă, nimic nu ar fi posibil.
Le doresc angajaților Prefecturii Argeș să fie sănătoși, să aibă putere de muncă și înțelepciune!”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Emilia Mateescu | PNL | Prefectura Argeș | PSD | Radu Perianu