O tigaie uitată pe foc a pus pe jar pompierii argeșeni

de | 26.07.2023 11:57 | Știri, Eveniment, Județean

Un apartament dintr-un bloc de pe strada Iancu de Hunedoara din municipiul Pitești a fost inundat cu fum, ieri, în jurul orei 17:40, din cauza unei tigăi care a fost uitată pe foc.

La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Pitești care au reușit să evacueze fumul din locuință.

Ajunși la locul solicitării, echipele de intervenție au constatat că fumul dens inundase atât locuința, cât și casa scării, iar sursa fumegației a fost o tigaie uitată pe aparatul de gătit.

Ulterior, pompierii argeșeni au înlăturat vasul și au aerisit spațiile.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale semnificative. Cu toate acestea, autoritățile avertizează cu privire la importanța respectării regulilor de siguranță în bucătărie și la necesitatea de a fi atenți la alimentele lăsate pe foc.

Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu într-un spaţiu de preparare a hranei, ISU Argeș recomandă:

– menţineţi permanent curăţenia şi ordinea, ca de exemplu: se curăţă petele/scurgerile de grăsimi/ulei, se amenajează cutii pentru cârpele îmbibate cu grăsimi, separat de cele pentru resturi de ţigări, se păstrează cârpele de lucru departe de sursele de aprindere;

– aparatele electrocasnice de tipul cafetierelor, friteuzelor, cuptoarelor cu microunde şi altele similare se utilizează conform instrucţiunilor producătorilor şi se deconectează întotdeauna de la priză, atunci când nu sunt folosite.

foto descriptiv foaiatransilvana.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșul, împărțit între temperaturi de foc și vijelii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Hunedoara | Pitești

Ultimele articole