Fără TikTok! Decizie privind Comisia Europeană

de | 23.02.2023 21:24 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Fără TikTok! Decizie privind Comisia Europeană

Decizie anunțată, astăzi, de Comisia Europeană! Personalul CE nu va mai avea voie să folosească aplicația TikTok pe dispozitivele de serviciu. Această măsură a fost luată pentru a întări securitatea cibernetică la nivelul instituției.

Există suspiciuni potrivit cărora companii de tehnologie din China ar putea sprijini Partidul Comunist, prin obținerea de date din mai multe state europene. Printre companiile bănuite se numără și TikTok.

Prin urmare, astăzi, toți angajații Comisiei Europene au fost nevoiți să își dezinstaleze aplicația de pe dispozitivele care aveau legătură cu locul de muncă.

Pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituției, Consiliul pentru gestiunea corporativă din cadrul Comisiei a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu. Această măsură urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor și acțiunilor la adresa securității cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluțiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant. Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte ale Comisiei în materie de securitate cibernetică pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările electronice legate de activitățile profesionale. Această măsură completează recomandările continue adresate de Comisie personalului său în vederea aplicării celor mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială și pentru a menține un nivel ridicat de conștientizare în domeniul cibernetic în activitatea sa zilnică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisia Europeană.

Această măsură ar putea fi introdusă și în alte instituții din cadrul Uniunii Europene.

Suspendarea de astăzi este o decizie internă adoptată la nivelul instituției care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înregistrate în serviciul său mobil”, arată un comunicat de presă emis de Comisia Europeană”, adaugă Comisia Europeană.

TikTok ar putea să dispară din Europa

Potrivit unui anunț al comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, făcut în urmă cu câteva săptămâni, TikTok ar putea să dispară din Europa.

Compania din China ar putea să fie interzisă în toate statele membre UE în cazul în care nu se va conforma legislației UE până în luna septembrie. Termenul limită este 1 septembrie, până atunci TikTok având timp să își alinieze activitatea la Legea serviciilor digitale (DSA) a UE.

Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii în cazul în care auditurile nu vor arăta o conformitate deplină”, a declarat Breton.

Compania chineză a precizat că va respecta DSA și va face eforturi să se conformeze legislației UE privind protecția datelor GDPR.

Siguranța utilizatorilor noștri este primordială”, a transmis pe Twitter Caroline Greer, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok.

Amintim că în luna ianuarie, compania TikTok a fost acuzată că angajații săi au accesat datele de utilizator a doi jurnaliști, cu scopul de a indenfica sursele de informații ale acestora. Reprezentanții companiei și-au recunoscut vina.

Odată cu publicul mai tânăr vine și o responsabilitate mai mare. Nu este acceptabil ca, în spatele unor funcții aparent distractive și inofensive, utilizatorilor să le ia câteva secunde pentru a accesa conținut dăunător și, uneori, chiar periculos pentru viață”, a adăugat Breton.

Foto descriptiv The Conversation

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă tranșă de pachete alimentare de 24 kg va fi distribuită românilor. Află când

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China