O nouă tranșă de pachete alimentare de 24 kg va fi distribuită românilor. Află când

de | 22.02.2023 10:41 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

  • Ajutoare alimentare pentru români!

 

În acest an, românii cu o situație financiară precară vor primi de la stat suma de 1.500 de lei, acordată în șase tranșe dar și pachete alimentare.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarant marți, 21 februarie, faptul că au fost virate sumele pentru prima tranșă din 2023 a cardurilor sociale.

vouchere sociale alimente

Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul.

 

Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.”

 

alimente

 

Marcel Boloș a precizat totodată faptul că pe lângă tichetele sociale de care beneficiază aproape 2,4 milioane de români, în 2023 se va continua și cu distribuirea pachetelor cu produse alimentare.

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. ”

Pachetele conţin următoarele: făină, mălai, ulei, zahăr, paste, orez, conserve de carne, gem şi compot.

 

Cine beneficiază de pachete cu produse alimentare

Acestea sunt destinate românilor care au veniturile sub venitul minim garantat, fiind vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

vouchere-energie

 

Ministrul a reamintit și de ajutorul acordat românilor pentru plata facturilor la energie, sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor sau cel pentru mame și nou-născuți.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a mai declarant Marcel Boloș.

 

Vouchere sociale

 

Ce criterii trebuie să îndeplinească românii care primesc banii

Românii care primesc banii trebuie să îndeplinească anumite criterii. Mai exact, voucherele sunt acordate pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei.

Totodată, cardurile sociale se adresează și persoanelor care suferă de handicap grav mediu ori accentuat, ale căror venituri nu sunt mai mari de 1.500 de lei.

Și familiile cu minim doi copii în întreținere, cu venituri mai mici ori egale cu 600 lei/lună, pot primi aceste vouchere.

Persoanele fără adăpost, care au ajutor social, sunt și ei eligibili pentru a obține banii.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

4,3 miliarde euro, alocați prin Programul Educație și Ocupare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole