anchetaonline.ro

Cât timp sunt valabile polițele emise. Tribunalul București dispune deschiderea procedurii falimentului Euroins

de | 09.06.2023 14:52 | Știri, Economic, Național

Important pentru șoferi. Tribunalul București a confirmat vineri insolvența companiei de asigurări Euroins, constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară printr-o decizie în luna martie, a anunțat organismul de supraveghere financiară. Sentința nu este definitivă, dar este executorie. Polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi.

După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare, arată ASF în comunicatul publicat pe site-ul oficial. ” În acest context, potrivit legislației în vigoare, A.S.F. anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023). După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi. Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.)”, se mai arată în comunicatul citat.

Consiliul A.S.F. a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Foto descriptiv. Sursă foto: antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alți bani ajung în Argeș. Fonduri pentru extinderea rețelei de apă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Euroins