Tinere traficate în apartamente închiriate în Mioveni și Pitești. Doi proxeneți recidiviști au fost arestați

de | 10.02.2024 15:23 | Județean, Eveniment, Importante

Doi proxeneţi recidivişti au fost arestaţi preventiv, după ce au recrutat fete aflate în stare de vulnerabilitate şi le-au obligat prin violenţă să se prostitueze în apartamente închiriate în regim hotelier, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, inculpații în baza unei înțelegeri prealabile, au recrutat două persoane vătămate prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.”, transmit reprezentanții DIICOT

Potrivit anchetatorilor, fetele, care proveneau din familii fără posibilităţi materiale, erau duse în mai multe localități din țară (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), dar și în Germania și Elveția, unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier pentru a întreţine acte sexuale contra cost.

În luna august a anului trecut, una dintre victime i-a amenințat pe cei doi traficanți că îi va denunța la DIICOT, însă aceștia au convins-o să renunțe la intenție.

În luna august 2023 inculpații au exercitat acte de constrîngere psihică asupra uneia dintre victime în scopul de a o determina să renunțe la intenția   sesizării DIICOT cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

De asemenea, în cursul lunilor noiembrie şi decembrie 2023, unul dintre inculpaţi a constrâns, prin ameninţări, o rudă apropiată a uneia dintre victime, pentru a o determina pe aceasta să îi achite o datorie.”, mai transmit reprezentanții DIICOT

Ambii proxeneţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de aceeaşi natură.

În prezent, aceştia se află în cursul judecăţii în fond la instanţă, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii DIICOT, având ca obiect şi infracţiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârşite în perioada anilor 2018 – 2019.

Anchetatorii au efectuat vineri două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsite ambele persoane vătămate. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat  înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile precum și alte mijloace de probă.

 

În aceeaşi zi, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzați de trafic de persoane, în formă continuată, influențarea declarațiilor, șantaj în formă continuată și proxenetism.

Sursă foto/video DIICOT

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) O lebădă le-a dat de furcă polițiștilor piteșteni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Mioveni | Pitești

Ultimele articole