Doi tineri soliști argeșeni de excepție au evoluat acasă, pe scena Filarmonicii Pitești

de | 30.06.2024 20:25 | Pitești, Lifestyle

Un nou concert al stagiunii estivale a avut loc vineri, la Centrul Multifuncțional, organizat de Filarmonica Pitești. Doi tineri soliști au evoluat acasă, pe scena Filarmonicii, începând cu ora 19:00. Intrarea a fost liberă pentru public.

Dacă primul concert a fost o seară de jazz, cei care îndrăgesc vioara și pianul s-au putut bucura de muzica interpretată de Sofia Butaru și Gruia Soare.

Sofia Butaru este elevă a Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești câștigătoare a concursurilor naționale și internaționale de vioară din România, Franța, Elveția, Polonia, Slovacia, Italia, Ungaria, Germania. În prezent, este îndrumată de Răzvan Stoica, solist concertist și fondatorul orchestrei „Kamerata Stradivarius”, dar participă și la cursuri de măiestrie susținute de Alexandru Tomescu, Remus Azoiței, Liviu Prunaru, Florin Croitoru, Ladislau Csendes, Antal Zalai, Florin Negreanu ș.a. Este membră a orchestrelor de tineret din Italia, Germania, Olanda, Ungaria și România. Recent a fost admisă la Institutul de Orchestră și Muzică de Cameră „Fames” al Uniunii Europene din Macedonia, Skopje și European Youth Orchestra Academy Mannheim, orchestră aflată sub patronatul Parlamentului European. A debutat  ca solistă alături de Filarmonica Pitești la vârsta de 13 ani, cântând și în concertele filarmonicilor Oradea, Bacău, Vâlcea și al Orchestrei Medicilor. A colaborat cu dirijorii Tiberiu-Dragoș Oprea, Adrian Morar, Andrei Stănculescu și Ion-Iosif Prunner.

Gruia Soare s-a născut în Pitești în 2013 și a început studiul pianului la șapte ani la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din orașul natal, la care studiază și în prezent. A participat la numeroase concursuri, fiind laureat, dintre care pot fi menționate „Pe aripile sunetului”, „Scherzo”, „Margareta Sterian”, „Sigismund Toduță”, „Talente împlinite”, „Carl Filtsch”, „Constanta International Piano Competition”, „Craiova Piano Competition” și „George Georgescu”. De asemenea, tânărul artist este și compozitor, „La răsărit”, „O zi frumoasă” „Excursie în Grecia” și „O nouă viață” putând fi ascultate pe Youtube.  

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Școală de Vară la Lexford Castel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole