ȚIȚEȘTI – localitatea în care investițiile sporesc în ritmul așteptărilor pe care le au cetățenii

de | 12.06.2023 23:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Comuna Țițești se remarcă printr-o dezvoltare constantă în ultimii ani, realizată în baza unui cumul de proiecte accesate, în principal, prin finanțări externe, obținute ca urmare a eforturilor echipei administrației locale, coordonate de către edilul Gheorghe Savu. Localitatea este formată din cinci sate: Bucșenești-Lotași, Cișmea, Țițești, Valea Mănăstirii și Valea Stânii, iar dorința edilului exprimată încă de la primul mandat este ca fiecare sat să beneficieze de investițiile necesare, astfel încât niciunul să nu rămână în urmă.

Infrastructura rămâne o prioritate

Strategia mea propune măsuri pentru îmbunătățirea drumurilor comunale și sătești, infrastructura rutieră fiind foarte importantă, reprezentând una dintre prioritățile mele.”, este mesajul transmis de către primarul Gheorghe Savu, iar faptele vorbesc de la sine. În 2022, au fost realizate următoarele lucrări:

» S-a reparat covorul asfaltic, pe o lungime de 1 km, pe DC 84, punct Boteanu până la Coasta lui Damaschin.

» Tot pe DC 84 s-a turnat covor bituminos și s-a asigurat scurgerea apelor pluviale.

» În zona Cimitir Culte din satul Valea Mănăstirii, pe DC 84, a fost sporită capacitatea portantă şi s-a realizat pietruirea căii de circulație.

» S-a asfaltat drumul din punctul Ştefănoiu, pe o porțiune de 300 de metri, până la drumul Valea Chiții.

» În zona Golești, sat Țițești, a fost modernizat un alt drum de interes local.

» Peste pârâul Valea Mănăstirii în punctul Poiana Mărului, a fost realizat un pod din beton armat.

» Au fost efectuate lucrări de reparație și pe DC 83, de la intersecția din satul Valea Stânii până la DN73.

» Au fost montate marcaje cu rol de limitare a vitezei la trecerile de pietoni.

» Pentru prevenirea inundațiilor și a eroziunilor, s-a realizat apărarea de mal prin gabioane așezate atât în amonte, cât şi în aval de podul de la fostul sediu CAP.

Prin Programul Național „Anghel Salignyˮ, comuna Țițești a primit de la Guvernul României peste 16.000.000 de lei pentru mai multe proiecte de dezvoltare locală.

Proiecte verzi pentru eficiență energetică și protecția mediului

Și localitatea Țițești își dorește să sporească măsurile de reducere a consumului de energie și de utilizare a resurselor regenerabile. Astfel, din lista sa de investiții fac parte stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, lucrările de eficientizare energetică a Şcolii Gimnaziale „I.C. Lăzărescu” și amplasarea unui parc fotovoltaic ca parte a proiectului „Producţie energie din surse regenerabile pentru comercializare în scopul combaterii sărăciei energetice la nivelul comunei Ţiţeşti”. De asemenea, a aplicat și pentru obținerea finanțării pentru achiziția unui microbuz electric, necesar pentru transportul elevilor.

Rețelele de utilități au fost extinse

Confortul localnicilor este asigurat prin prisma asigurării utilităților. În acest sens, rețeaua de gaze a fost extinsă, la fel și cea de canalizare. Aceasta a fost modernizată și optimizată în cadrul unui sistem centralizat realizat în mai multe etape, la care s-a adăugat și construcția de noi tronsoane pe zona Zgârciob.

Școlile vor fi dotate cu echipamente noi

Fiind de părere că succesul unei administrații se contabilizează în creșterea calității vieții și a educației, primarul Gheorghe Savu s-a îngrijit și de proiecte destinate sistemului local de învățământ. Școlarii de toate vârstele din comuna Țițești se vor bucura de săli de clasă și laboratoare echipate cu mobilier nou și echipamente de ultimă generație, grație aprobării finanțării pentru achiziția acestora.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetonline.ro:

ARGEȘ – RAPORT ADMINISTRATIV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole