PRIBOIENI – toate promisiunile din campanie, duse la capăt 100% din primii trei ani de mandat

de | 12.06.2023 23:00 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Cu un an înainte de finalizarea mandatului, primarul localității Priboieni, Sorin Lupu, poate raporta că a finalizat 100% din ceea ce și-a propus. Chiar a adăugat în portofoliu și proiecte pe care nu le anticipase, prin atragerea de fonduri prin PNRR.

100% apă și canalizare la Priboieni

De departe, cea mai mare bucurie a edilului o reprezintă demararea lucrărilor pe „Anghel Saligny”.  Vorbim despre asfaltare și apă-canalizare la Priboieni.

Cea mai mare reușită este că am aprobat și deja am început lucrările pe Programul Anghel Saligny. Vorbim despre asfaltarea a aproximativ 6 kilometri, evaluată la 2 milioane de euro + TVA și extindere apă-canalizare, a cărei valoare se ridică la 3milioane de euro + TVA.

 

Vom avea astfel străzi modernizate, mai sigure și mai accesibile, ceea ce va contribui la dezvoltarea economică și socială a localității noastre!” – transmite primarul Sorin Lupu.

Priboieni

Practic, întreaga comună va avea acum 100% apă și canalizare. În privința asfaltărilor, acestea sunt realizate aproximativ 90%.

Mai rămân 3-4 străduțe, în Sămăila Vale, pe care acum introduc canalizare, urmând să fac apoi proiectul de asfaltare. Din fonduri locale asfaltăm Strada Golițești din satul Paraschivești, fiind sprijiniți și cu bani de la Consiliul Județean. Vorbin despre aproximativ 1 kilometru, pentru care noi, ca  administrație, am investit 3 miliarde lei vechi, iar CJ Argeș – 6 miliarde lei vechi. În decursul primilor doi ani am asfaltat două străzi și am finalizat o extindere de canalizare pe fonduri europene, în valoare de 1,5 milioane de euro.”, ne-a mai declarat edilul localității.

Priboieniul va avea și piste de biciclete. Primii 3 kilometri de piste vor fi amenajați cât de curând. Licitația tocmai s-a încheiat, iar săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul.

PriboieniPriboieni

Investiții în eficientizarea energetică

Eficientizarea energetică a fost o altă preocupare a primarului. Tocmai a fost ridicat pe SICAP, pentru licitație, proiectul de eficientizare energetică a primăriei. Vor fi montate panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Această investiție va scădea considerabil costurile facturilor la energie.

Și școlile vor beneficia de aceleași investiții.

Am proiectul depus, 100% va fi aprobat. Este un proiect de 1,7 miloane de euro aflat, la acest moment, la numărul 56.”, spune primarul.

Tot pentru școli, deja s-au aprobat fonduri europene în valoare de 200.000 de euro +TVA pentru dotarea cu mobilier nou și table inteligente a școlilor și a grădinițelor din localitate.

Pentru reducerea costurilor pe care le generează serviciile publice, edilul va depune pe Mediu un proiect care vizează realizarea unui parc fotovoltaic care să producă energie pentru asigurarea iluminatului public și cel al instituțiilor publice.

WhatsApp Image 2023 06 13 at 10.19.44 - PRIBOIENI – toate promisiunile din campanie, duse la capăt 100% din primii trei ani de mandat

Sală de sport și Club pentru tineri

În maximum trei luni, la Priboieni, va fi finalizată sala de sport din cadrul școlii generale, cu fonduri de la CNI. Construcția este realizată, la acest moment, în proporție de 75% și va beneficia, dincolo de terenul de sport, și de vestiare și grupuri sanitare.

Tot în acest mandat, primarul a finalizat Căminul Cultural „Clubul Tineretului”. Tinerii pot susține aici diverse activități specifice preocupărilor lor. De asemenea, pot organiza majorate, întâlniri, banchete sau serbări de sfârșit de an.

O altă atracție, mai ales pentru cei tineri, o reprezintă modernizarea parcului cu teren sintetic și nocturnă.

Tot ce mi-am propus de la începutul mandatului am finalizat 100%. Am și depășit cu eficientizările energetice și echipamentele pentru școli.”, ne declară primarul Sorin Lupu.

Un singur proiect major mai așteaptă validarea de la centru. Este vorba de introducerea gazelor în localitate, proiect în care mai sunt angrenate trei localități.

Priboieni

Cu un an înainte de finalizarea mandatului

Pe scurt, realizările celor trei ani de mandat la Priboieni arată în modul următor:

▼ Modernizare străzi prin „Anghel Saligny” –  finalizat 3 străzi.

▼Proiect integrat pentru modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare menajeră şi a reţelei de apă potabilă prin „Anghel Saligny”– proiect în curs de execuție.

▼Achiziție utilaj buldo, pri AFIR – predat utilaj.

▼Realizare pistă pentru biciclete – proiect în curs de execuție.

▼Creșterea eficienței energetice la sediul Primăriei Priboieni  –proiect în execuție.

▼Cadastru general – semnat finanțare.

▼Reabilitare Club Tineret –proiect finalizat.

▼Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară Uliță Florescu –proiect finalizat.

▼Modernizare parc comunal – proiect finalizat.

▼Achiziție de echipamente medicale pentru structurile educaționale din localitate – proiect finalizat.

▼Construcție  sală  de sport în comuna Priboieni, prin CNI -proiect finalizat 80%.

▼Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale la școli și grădinițe  – proiect aprobat.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ – RAPORT ADMINISTRATIV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Priboieni