Godeni, comună europeană – drumuri asfaltate, iluminat public, canalizare

de | 12.06.2023 22:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Dezvoltarea unei comunități stă și în capabilitatea unui lider de a creiona și implementa o strategie de dezvoltare coerentă și realistă. La Godeni, dezvoltarea comunității s-a realizat treptat, cărămidă cu cărămidă. Primarul Ion Pădureanu, unul dintre cei mai longevivi edili ai Argeșului, și-a dat examenul performanței prin dezvoltarea coerentă a unei comunități bine închegate.

Iluminat public economic în toată comuna

Aflat la al șaselea mandat de primar, Ion Pădureanu și-a demonstrat capabilitatea și abilitățile de manager public, reușind, în acest mandat, să definitiveze o serie de investiții, unele pe fonduri proprii, altele pe fonduri europene prin proiecte menite să dezvolte o comunitate de gospodari.

Printre investițiile importante realizate în comuna Godeni menționăm proiectul de realizare a iluminatului public prin sistem led.

Această investiție a fost realizată din fonduri proprii, iar costul lucrărilor a fost de circa 550.000 lei”, a explicat primarul.

Drumurile din Godeni – asfaltate

La capitolul infrastructurii rutiere, o investiție finalizată în anul 2021 a constat în reabilitarea drumului comunal Olteanu, ce face parte din legătura Godeni – Câmpulung. Investiția, realizată pe o lungime de 2,4 km, a fost finanțată prin PNDL  și a avut o valoare totală de 2.424.411 lei. Un alt proiect important care vizează asfaltarea rețelei de drumuri locale în comuna Godeni urmează să demareze în luna iunie. Acest proiect a fost depus și a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a proiectului este de 11.205.767,40 lei. În acest caz, primarul Ion Pădureanu ne-a precizat că toate documentele sunt gata, iar lucrările vor începe în această lună.

 

Se lucrează la canalizare

Încă un pas important pentru comunitate a fost proiectul de alimentare cu apă în satul Godeni – investiție executată și recepționată prin PNDL. Acest proiect de investiții a fost finalizat în anul 2021 și a vizat extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în satul Godeni, presupunând o investiție de 2.688.403 lei. Astfel, acum, în cele patru sate din Godeni este introdusă apă curentă. În prezent, se execută lucrări de branșament la rețeaua de canalizare în satul Godeni, iar lucrările vor continua. Primarul a explicat că este făcută proiectarea pentru realizarea lucrărilor de branșament la rețeaua de canalizare și pentru Cotești și Capul Piscului.

Cum educația este o altă prioritate pe care comunitatea locală vrea să o dezvolte, Școala Gimnazială Godeni a depus un proiect la Ministerul Educației în vederea obținerii fondurilor pentru dotarea cu echipamente a unității de învățământ.

 

„Vreau să termin proiectele pe care le-am început”

 La Godeni, se lucrează și la realizarea cadastrului gratuit, iar primarul Ion Pădureanu explică faptul că acesta va fi realizat în toată comuna, fără costuri din partea cetățenilor, numai că lucrările se vor face treptat: „Lucrăm la cadastrarea gratuită pe anumite sectoare stabilite cu OCPI. Cadastrarea gratuită se va face în toată comuna”.

 

În acest mandat, primarul este hotărât să finalizeze proiectele demarate:

Vreau să termin proiectele pe care le-am început. Și vă spun, de exemplu, că la proiectul finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, care va începe în această lună, avem de lucru cel puțin doi ani. Se asfaltează drumurile locale din comună.

 

În ceea ce privește proiectul de branșament la rețeaua de canalizare, vom mai munci încă un an până îl vedem finalizat”, a explicat primarul de la Godeni.

Ion Pădureanu a mai completat:

Sunt mulțumit de ceea ce am realizat. Eu am făcut ceea ce trebuie: drumuri, canalizare, reabilitarea tuturor cele patru cămine culturale. Am lucrat la punerea în funcțiune a stației de epurare. Proiectul inițial a fost prevăzut fără branșamente și a trebuit să facem în acest an branșamentele”.

O altă investiție importantă pentru cetățenii din Godeni o reprezintă introducerea gazelor, iar administrația locală a depus, încă de la sfârșitul anului 2021, un proiect pe POIM pentru realizarea acestui obiectiv-cheie în materie de utilități publice.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetonline.ro:

ARGEȘ – RAPORT ADMINISTRATIV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole