Tomografia computerizată dentară, o procedură indispensabilă în implantologie

de | 02.02.2023 10:07 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Știri

🦷Clinica de medicină dentară DR TEO – Zâmbim oricând împreună!

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate: tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasă și volumul osos, pot fi evidențiate fracturile radiculare.

Domeniile de aplicabilitate ale CT-ului dentar sunt: implantologie, parodontologie, endodonție, ortodonție și chirurgie.

Avantajele CT-ului dentar: confortul pacientului, timpul redus de execuție, acuratețea imaginilor obținute, măsurători foarte precise și informații detaliate despre structura dentară și a canalelor radiculare, starea parodonțiului, localizarea precisă a canalului mandibular și a sinusurilor maxilare.

 

Practic, computerul tomograf este indispensabil în implantologie!

dr teo gr

 

📧email: contact@drteo.ro

📞tel: 0736/407.404

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: