Tradiția continuă la Rucăr: ”Expopastoralis” – sărbătoarea răvășitului

de | 10.09.2023 15:32 | Rural, Politic

Echipa PSD Argeș anunță că a fost astăzi pe minunatele meleaguri ale comunei Rucăr, acolo unde s-a desfășurat o nouă ediție a tradiționalei manifestări ”Expopastoralis” – sărbătoarea răvăşitului.

Sursă foto: PSD Argeș.Sursă foto: PSD Argeș.

Așa cum fac în fiecare an, gospodarii rucăreni au prezentat cu mândrie cele mai frumoase animale pe care le au, primind premii pentru cele mai valoroase dintre acestea. Au fost premiați cu acest prilej și elevi rucăreni cu rezultate foarte bune la învățătură, precum și cupluri longevive. Totodată, primitori ca de fiecare dată, harnicii rucăreni i-au îmbiat pe oaspeți cu bucate tradiționale specifice zonei și cu produse de artizanat care i-au făcut cunoscuți și apreciați peste tot în țară. Nu au lipsit momentele de joc și voie bună îmbinate cu expoziții tradiționale admirate îndelung de către toți cei care au ajuns azi aici.

Sursă foto: PSD Argeș. Sursă foto: PSD Argeș.

Primarul Ion Dulamă a primit din partea președintelui Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă o diplomă de excelență pentru promovarea tradițiilor și realizările administrative. Din echipa social-democrată prezentă azi la Rucăr au făcut parte deputatul Simona Bucura – Oprescu – ministru al Muncii și Solidarității Sociale, senatorii Cristina Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Pavelescu Nicolae și Remus Mihalcea, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu, vicepreședintele Consiliului Județean Marius Nicolaescu, primarii Marian Toader – Lerești, Vasile Leau – Boteni, Dumitru Secăreanu – Dâmbovicioara, Gabi Șerbănoiu – Stâlpeni, Florin Proca – Berevoești, consilierii județeni Monalisa Ioniță, Vasile Negoescu, Marius Pârvu,  președintele PSD Câmpulung Georgel Mădulărea și consilieri municipali din Câmpulung, precum și secretarii tehnici Ghiorghe Vătășescu și Toma Nicodim.

Sursă foto: PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vineri a fost sărbătoare la Priboieni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș

Ultimele articole