Traficul la frontieră de sărbători. La graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere

de | 09.04.2023 09:35 | Știri, Administrație, Național

Poliția de Frontieră Română se aşteaptă la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Ungaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aflaţi în state ale Uniunii Europene, revin în ţară de sărbători. În acest context, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De altfel, polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă. În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 3.800 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. ”Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut”, se arată în comunicatul publicat vineri de Poliția de Frontieră a României. Totodată, recomandarea autorităților pentru cetăţenii români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă este să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – politiadefrontiera.ro.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere  în regim internaţional după cum urmează:

  • pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărşand,
  • pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni,
  • pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni,
  • pe raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.

”În săptămână premergătoare sărbătorilor Pascale din anul 2022, 16-22 aprilie 2022, au trecut frontiera aproximativ 1,21 milioane persoane, atât pe intrare, cât şi pe ieşire, din care aproximativ 930.000 cetăţeni UE şi 280.000 cetăţeni non UE şi peste 300.000 mijloace de transport”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: politiadefrontiera.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Etapa județeană. ”Terra de la poveste la realitate”, pe 29 aprilie la Ion Pillat din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole