Compania Transgaz, referitor la explozia de la Călimânești: „Constructorul nu a respectat prevederile avizului de amplasament”

de | 21.09.2023 12:31 | Național, Eveniment

Compania Transgaz a emis un comunicat de presă, în urma exploziei magistralei de gaz din zona șantierului la Autostrada Moldovei A7 în care menționează faptul că , constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament.

În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

 

Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani –Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”

Compania mai precizează că reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului unde au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei”, au mai spus reprezentanii Transgaz.

Aceștia au transmis de asemenea și condoleane familiior celor care au murit în explozie.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident”

u9WFROy - Compania Transgaz, referitor la explozia de la Călimânești: „Constructorul nu a respectat prevederile avizului de amplasament”

sursă foto ziaruldevrancea.ro

Reamintim faptul că patru persoane au murit și alte cinci au fost rănite, noaptea trecută, în urma unei explozii urmată de un incendiu ce a izbucnit la o magistrală de gaz de pe șantierul autostrăzii Moldovei, în apropiere de localitatea Călimăneşti, judeţul Vrancea.

 

Foto descriptiv Agerpres

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Momentul exploziei de la Călimăneşti. Patru persoane au murit!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole