Trecerea la nivel cu calea ferată din Leordeni va fi reparată în 2022

de | 04.04.2022 14:10 | Rural, Politic

  • Senatorul Dănuț Bica a primit răspuns de la ministrul Transporturilor

Senator PNL Danut Bica

Din 2018, cetățenii din Leordeni i se adresează senatorului Dănuț Bica pentru a îi sprijini să atragă atenția decidenților asupra necesității reabilitării trecerii de cale ferată din comună, care se află pe un drum ce face legătura între șoseaua veche și autostrada A1, fiind circulată intens atât de autoturisme mici, cât și de TIR-uri. Gradul de deteriorare a trecerii la nivel este foarte pronunțat și (din cauza traficului greu) se află într-un proces continuu de distrugere.

114 petiționari din Leordeni au cerut cu insistență această investiție

Din cauza stării tehnice precare în care se prezintă, trecerea respectivă pune într-un real pericol siguranța traficului rutier în zonă.”, subliniază senatorul Dănuț Bica, domnia sa adresându-i, pe 16 februarie, ministrului Transportului și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, o nouă întrebare pe această temă în numele a 114 petiționari din Leordeni și localitățile învecinate.

Pe 10 martie i-a sosit și răspunsul solicitat, iar veștile par a fi unele bune pentru locuitorii din Leordeni, dar și pentru numeroșii șoferi de TIR care tranzitează zona.

”Trecerea la nivel menționată a fost inclusă în programul de reparații aferent anului 2021, pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrării, însă, în lipsa alocării resurselor financiare necesare, procedura de achiziție nu a fost lansată. Menționăm faptul că aceasta va fi inclusă în programul de reparații pentru anul 2022. (…) Precizăm că, pentru asigurarea planeității părții carosabile în zona trecerii la nivel menționate, Secția L4 Titu va interveni pentru înlocuirea dalelor din beton deteriorate și plombarea gropilor din carosabil cu mixtură asfaltică rece. Aceste intervenții punctuale sunt, de asemenea, condiționate de obținerea avizelor favorabile din partea organelor de poliție locale și de evoluția condițiilor meteorologice.”, se arată în răspunsul semnat de către ministrul Sorin Grindeanu.

De asemenea, tot acesta anunță că există propuneri în PNRR ca toate trecerile la nivel existente pe linia de cale ferată Chitila – Golești, fir I și fir II, să fie modernizate.

Senatorul liberal Dănuț Bica a avut mai multe întrebări pe tema modernizării liniilor de cale ferată din județ, după cum puteți citi pe larg aici. Acesta a atras atenția decidenților din Ministerul Transporturilor asupra oportunității pe care o reprezintă Planul Național de Reziliență și Redresare pentru modernizarea și electrificarea magistralei feroviare București-Pitești, care nu a mai beneficiat de lucrări de reparații capitale din anul 1997.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica | Leordeni | PNRR

Ultimele articole