Tronsonul drumului expres Craiova-Pitești se confruntă cu blocaje! Nu se știe când va fi gata!

de | 29.08.2022 18:58 | Știri, Administrație, Județean

Specialiștii spundin păcate, autostrada Sibiu-Boița nu va fi gata. Mai mult de atât, aceștia anunță că „Sunt șanse bune să pună oamenii piciorul pe Marte și noi să nu punem volanul între Sibiu și Pitești pe autostradă”.

Chiar președintele Asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea, a oferit un interviu pentru Ziare.com, prin care acesta oferă mai multe informații despre starea actuală a autostrăzii. Spre exemplu: ce ar putea fi gata anul viitor, ce probleme sunt încă nerezolvate pe unele tronsoane și cum s-ar putea rezolva acestea. Specialistul a oferit informații și legate de Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești.

„Pe A1 nu avem ce deschide anul viitor. Eu sper să nu fie o surpriză cu secțiunea dintre Sibiu-Boița, cei mai ușori kilometri ( 13,17 km) din Sibiu-Pitești și să ratăm deschiderea anul acesta. Dacă o ratăm, o să rămână pentru anul viitor, evident. Nu ar trebui să avem surprize neplăcute și să circulăm în decembrie anul acesta. Secțiunea 5 pe Sibiu – Pitești (30 km) nici vorbă să fie deschis ceva nici măcar parțial, probabil că nici măcar în 2024 nu se va deschide. Sunt șanse bune să pună oamenii piciorul pe Marte și noi să nu punem volanul între Sibiu și Pitești pe autostradă”, a precizat acesta.

De asemenea, au mai rămas 3 tronsoane și din drumul expres Craiova-Pitești!

„Pe tronsonul 1 ( 17,7 km), între Craiova și Balș, termenul contractual este anul acesta. Constructorul îl va depăși cu brio. Nu mai are niciun fel de șanse să termine în 2022. Au șanse să termine anul viitor dar dacă nu se mobilizează au șanse să se rezilieze contractul în loc să inaugureze. Antreprenorul ar fi primit un credit de la o bancă prin care să-și finanțeze pe termen scurt lucrările. De la Slatina, înspre Pitești, pe tronsoanele 3 și 4, se lucrează foarte bine. UMB poate da în circulație tronsonul 3 Slatina – Colonești, anul viitor. Din păcate și aici este o discuție, în sensul că la Colonești nu este nod. Nodul este la Negreni, cam pe la jumătatea lotului, iar atunci va fi gata tot tronsonul dar se va circula până la Negreni (16 km). Acesta este scenariul realist optimist dar perfect fezabil. Următorul lot de la Colonești la Albota (până în 20 km) ar putea fi gata anul viitor, însă e greu de crezut pentru că sunt probleme birocratice. O să vedem ce se mai poate întâmpla în următoarele luni. Deci dacă totul ar merge perfect am avea Slatina – Albota 46 km de drum expres anul viitor”, a mai adăugat Ionuț Ciurea.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În Argeș sunt prevăzute sisteme de irigații pentru 25.000 ha de culturi agricole

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | Craiova | Pitești | Sibiu | Slatina

Ultimele articole