Trupul criminalului a cărui mână a fost găsită la Dragoslavele, căutat cu un detector bazat pe inteligență artificială

de | 11.12.2023 18:20 | Județean, Eveniment, Importante

Doi salvamontiști gorjeni s-au deplasat în județul Argeș pentru a participa la căutările trupului din care a fost găsit, zilele trecute, un antebraț, în apropierea râului Dâmbovița.

Salvatorii vor folosi un detector subacvatic, care folosește inteligența artificială pentru identificarea cadavrelor aflate în apă.

Întrucât cercetările terestre au rămas fără rezultat, a fost solicitat sprijinul salvatorilor gorjeni care vor folosi cel mai performant detector de persoane din lume, din mediul acvatic, echipament unic la nivel național.”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Gorj

Dacă aparatul, bazat pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, va indica prezența de elemente de corp uman, cei doi salvatori, pregătiți profesional și ca scafandri, se vor scufunda pentru a cerceta zona.

În decursul a cinci luni de zile, cu ajutorul detectorului subacvatic, salvatorii gorjeni au reușit să găsească până cum trei cadavre aflate în apă.

În cele cinci luni de la intrarea în folosință a acestui detector, în toate cele trei situații în care a fost folosit, victimele au fost găsite foarte repede, între 15 și 180 de minute, reducând astfel timpii de căutare și expunerea în zone de risc a scafandrilor”, a mai transmis Consiliul Județean Gorj.

Antebrațul a fost găsit în Dragoslavele, lângă râul Dâmbovița

Reamintim că în noaptea de 08 spre 09 decembrie, resturi dintr-o mână umană, cu urme de mușcături, au fost găsite în apropierea râului Dâmbovița. Restul cadavrului este în continuare de negăsit.

Antebrațul care a fost găsit în localitatea Dragoslavele, i-ar aparține unui criminal de 53 de ani, din București. Acesta a fost condamnat în 1996 pentru omor, iar în 2015 pentru tentativă de omor.

În urma prelevării amprentelor de la fragmentul de membru superior drept, găsit în noaptea de 08 spre 09 decembrie, în comuna Dragoslavele, și a implementării acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei careia îi aparține, respectiv un barbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul figurează cu antecedente penale.”, transmite IPJ Argeș

Sâmbătă, echipe formate din polițiști, pompieri și jandarmi, însoțiți de câini special antrenați, au căutat restul cadavrului, însă fără succes

Solicitare de unități canine Salvamont din partea Poliției Argeș.
În cursul dimineții a fost găsit un fragment de cadavru uman, suntem în căutarea celorlalte resturi.
Acționează și câini aduși de la Centrul Chinologic al MAI din Sibiu.”, transmite Salvamont Argeș,

Duminică, autoritățile au reluat căutările. Pentru găsirea trupului bărbatului, în vârstă de 53 de ani, s-au făcut căutări și în barajul Dragoslavele cu o barcă de salvare a pompierilor de la Detașamentul Câmpulung, însă fără rezultat, astfel că au apelat la colegii de la Salvamont Gorj.

58a438b1 1cd5 40f9 b57d f30f8c8c6beb - Trupul criminalului a cărui mână a fost găsită la Dragoslavele, căutat cu un detector bazat pe inteligență artificială

Faptul că brațul avea mai multe urme de mușcături de animale, îi face pe anchetatori să creadă că este vorba despre victima animalelor sălbatice. Însă, nu este exclusă nici varianta unei crime, având în vedere cazierul bogat al bărbatului, care, potrivit surselor noastre, ar fi fost urmărit de niște interlopi din București.

Cercetările continuă pentru identificarea restului cadavrului, iar polițiștii au extins verificările și în localitățile unde bărbatul a avut domiciliul anterior.

Criminaliștii vor stabili, alături de medicii legiști, dacă este vorba despre o persoană care a decedat din alte cauze și apoi cadavrul a fost atacat de animale sau de un om care a fost răpus de un animal sălbatic.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Foto/video Facebook UAT-Consiliul Județean Gorj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu într-o gospodărie din Mioveni! Bătrân de 84 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoslavele

Ultimele articole