Trusa de prim-ajutor nu va mai fi obligatorie pentru toate vehiculele

de | 14.03.2024 11:21 | Lifestyle, Național

Trusa de prim-ajutor, triunghiurile reflectorizante și extinctorul nu vor mai fi obligatorii pentru toate vehiculele, potrivit unui nou act normativ adoptat luni de Camera Deputaților.

Concret, şoferii de mopede şi motociclete nu vor mai fi obligați să dețină un kit de siguranță atunci când se află pe șosele.

Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, prevede noul act normativ, potrivit  Agerpres.ro.

În prezent, Codul Rutier prevede ca echipamentele din cadrul kit-ului de siguranță să se afle în vehicul, atunci când șoferii pornesc la drum. Lipsa unuia dintre aceste obiecte sau a întregului kit se pedepsește cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv șoferul în culpă primește patru sau cinci puncte penalizare și amendă.

Decizia de a elimina obligativitatea deținerii unui kit de siguranță pentru motocicliști a fost propusă, în primul rând, din cauza spațiului redus de depozitare specific acestui tip de vehicule.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

În momentul în care legea va fi promulgată, conducătorii vehiculelor pe două roți vor evita riscul de a fi amendați în cazul în care nu dețin asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor.

Pentru restul șoferilor, se menține obligativitatea deținerii unui kit de siguranță în vehicul.

Foto descriptiv motomus.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav pe Centura Capitalei! Mașină prinsă între două TIR-uri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților

Ultimele articole