Turcia a anunțat doliu național timp de șapte zile, după cutremurele devastatoare

de | 06.02.2023 22:39 | Știri, Eveniment, Național

  • Doliu naţional timp de șapte zile după cutremurele din Turcia

 

Turcia a anunțat doliu national timp de șapte zile după cutremurele de luni.

Președintele Turciei, Recep Erdogan a declarant faptul că steagul va fi arborat în bernă până la data de 12 februarie, la apusul soarelui.

Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră pe 6 februarie 2023, a fost declarată perioadă de doliu național de șapte zile. Steagul nostru va fi arborat în bernă până la apusul soarelui duminică, 12 februarie 2023, în toate reprezentanțele noastre din țară și din străinătate”, a precizat președintele Recep Erdogan.

 

cutremurele turcia

Foto: playtech.ro

 

Bilanțul provizoriu anunțat în urma cutremurelor a ajuns la peste 2.600 de morţi  dar numărul celor care și-au pierdut viața se anunță a fi mai mare.

Reamintim faptul că luni, 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. Peste 2.600 de decese au fost anunțate oficial de autorități, după seria de seisme distrugătoare care au afectat grav Turcia dar și Siria.

 

cutremurele turcia

Foto: antena3

 

Totodată Ministerul Sănătății a anunțat în cursul zilei de luni că mobilizează medici și asistenți medicali care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate din Turcia, se arată în comunicatul publicat pe site-ul instituției. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.

 

Foto: g4media.ro

 

 


Mai multe informații legate de acest subiect puteți citi pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Recep Erdogan | Turcia

Ultimele articole