Turcia și-a schimbat numele! Care este noua denumire

de | 02.06.2022 20:40 | Știri, După subiect, Lifestyle

Cererea oficială din partea Ankarei de a schimba numele țării din Turcia în Türkiye a fost aprobată de Organizarea Națiunilor Unite (ONU).

Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, declara președintele Erdogan în decembrie.

Această schimbare face parte dintr-o mișcare de rebranding, dorindu-se schimbarea imaginii țării. De asemenea, se urmărește disocierea numelui de conotațiile negative, dar și pentru a scăpa de asocierea cu un curcan (traducerea din limba engleză a cuvântului „turkey” înseamnă „curcan”).

Guvernul președintelui Erdogan și-a dorit ca numele să fie schimbat în Türkiye, scris și pronunțat în limba turcă, așa cum țara a fost numită și după declararea independenței din 1923.

De asemenea, începând de acum, pentru produsele exportate se va folosi expresia „Made in Türkiye” și nu „Made in Turkey”, așa cum se folosea înainte. Totodată, ministerele turcești au început să utilizeze deja numele oficial al țării în documente.

Foto G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Destinație de vis! Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu- se află la 80 km de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ONU

Ultimele articole