Destinație de vis! Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu- se află la 80 km de Pitești

de | 02.06.2022 20:10 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Este cunoscut faptul că Nicolae Ceaușescu iubea plaiurile mioritice și prefera să își petreacă vacanțele în România. Cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu aveau un loc favorit, care se află la aproximativ 80 de kilometri distanță de Pitești.

Este vorba despre Cabana Paltinu de la Bâlea Lac, acolo unde cei doi soți mergeau întotdeauna cu drag, bucurându-se de natura și liniștea locului. Nicolae Ceaușescu prefera această destinație, în special pentru vânătoare, fiind un pasionat al acestei activități. Liderul comunist putea să vâneze capre negre în zona respectivă, devenită favorita lui. În plus, cei doi se simțeau întotdeauna în siguranță la cabana de la Bâlea Lac.

Cabana Paltinu 1 - Destinație de vis! Locul preferat al lui Nicolae Ceaușescu- se află la 80 km de Pitești

Foto Cabana-Paltinu

Dictatorul venea la Bâlea cu bucătarul personal, iar oamenii care lucrau atunci în zonă au rămas cu amintirea unui om mai degrabă modest, fără pretenții exagerate.

Nu era prea pretențios, din ce știu de la oamenii care lucrau acolo era un om simplu, fără pretenții exagerate. Își aducea bucătarul lui care îi pregătea masa”, a declarat Liviu Miu, adjunct al șefului Salvamontului din Sibiu, citat de spynews.ro.

Cabana s-a numit inițial Vila Paltinu, fiind ridicată odată cu Transfăgărășanul. În anul 1974, locația a rămas fără acoperiș în urma unei furtuni violente, iar resturile au ajuns pe fundul lacului Bâlea. Atunci, Nicolae Ceaușescu a ordonat ca acoperișul să fie ancorat de corpul construcției, potrivit impact.ro.

Cum se ajunge la Cabana Paltinu

Cabana Paltinu se află la 84 de kilometri de Pitești, în județul Sibiu, în apropierea Lacului Bâlea, la altitudinea de 2050 de metri în munții Făgăraș. Destinația de vis poate fi vizitată pe tot parcursul anului.

cabana-paltinu3

Foto Cabana-Paltinu

De-a lungul timpului, numeroase personalități i-au călcat pragul, multe dintre acestea alegând să se cazeze chiar în apartamentul lui Nicolae Ceaușescu.

Foto Cabana-Paltinu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A apărut o nouă plajă în România! Este situată la 3 ore de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cabana Paltinu | Nicolae Ceaușescu | Pitești