anchetaonline.ro

Ultima oră! Guvernul a aprobat mărirea salariului minim brut la 3.000 de lei pe lună!

de | 08.12.2022 22:10 | Știri, Eveniment, Județean

Executivul a aprobat în cursul zilei de astăzi, joi, 8 decembrie, în cadrul ședinței pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei pe lună, faţă de 2.550 lei în prezent, conform Digi24.

Mărirea va avea loc din data de 1 ianuarie 2023.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, această modificare a salariului minim brut pe ţară reprezintă o creştere de 17,6%, ceea ce în valoare netă a salariului reprezintă, informează Agerpres.

Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2023 s-a făcut prin negociere şi acordul comun al Guvernului, reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit. De majorarea salariului de bază minim de 3.000 de lei vor beneficia 2.181.134 de salariaţi”, informează Ministerul Muncii.

Foto descriptiv.

Sursa Foto Spynews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Reacții după ce România a ratat aderarea la spațiul Schengen. Cum ne afectează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: