Un argeșean și-a înscenat furtul propriei mașini!

de | 17.01.2023 13:28 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Ștefănești

Bărbatul voia să încaseze asigurarea în valoare de 52.000 de euro.

Un bărbat din județul Argeș a fost reținut pentru 24 de ore, după ce și-a înscenat furtul propriei mașini.

Potrivit oamenilor legii, polițiștii au întocmit, inițial, dosar penal pentru furt. Însă, în urma cercetărilor, s-a stabilit că argeșeanul și-a „furat” propria mașină pentru a încasa asigurarea. Astfel, acum se desfășoară cercetări pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările și instigare la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Ștefănești, a anunțat poliția în luna septembrie 2022, spunând că autoturismul său, care era asigurat la 52.000 de euro, a fost furat. Mai mult, acesta a instigat-o și pe soția sa să îl susțină în miciună.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 30 septembrie 2022, bărbatul ar fi înscenat furtul autoturismului său, care era asigurat la valoarea de 52.000 de euro, în scopul obținerii despăgubirilor de la societatea de asigurare. De asemenea, pentru îndeplinirea scopului, a instigat-o pe soția sa să declare aspecte esențiale care să-i susțină cauza, transmite IPJ Argeș.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) O mamă și fiul ei și-au găsit sfârșitul în propria casă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: