(Video) Nicușor Ochiana, bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost REȚINUT

de | 18.09.2024 11:10 | Național, Eveniment, Importante

INFORMAȚII NOI

Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului, Nicușor Ochiana a fost prins de oamenii legii și reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii din capitală dar și cei din alte judeţe l-au căutat mai bine de 10 ore și l-au găsit la o unitate de cazare din sectorul 3 al capitalei. Au fost făcute verificări în București și in județele Mehedinți, Neamț, Vaslui, Bacău și Iași.

Acesta a declarat că gestul său reprezintă un semn de protest faţă de clasa politică.

În urma incendiului provocat la magazinul de suveniruri a instituției au ars elemente textile şi de birotică Bărbatul riscă o pedeapsă între 2 și 7 ani de închisoare pentru fapta comisă.

Nicușor Ochiana este stabilit în Italia, dar a intrat în țară la finalul lunii august.

Astăzi, 18 septembrie la ora 13:00, atacatorul de la Parlament va ajunge la audieri la Parchetul Sectorului 5.

barbat incendiu Parlament
UPDATE, 17 septembrie, ora 22:35

Bărbatul care a dat foc astăzi magazinului de suveniruri de la Palatul Parlamentului nu a fost găsit nici la această oră.

Este „doar o chestiune de timp” până când acesta va fi prins , potrivit șefului poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Avem un suspect de 56 de ani din județul Vaslui, fotografiile v-au fost înaintate și sper ca în orice moment, dacă cetățenii îl vor identifica să ne apeleze ca să putem să îl ridicăm”, a precizat Bogdan Berechet la Anteba3 CNN.

atac la Parlament

Vă asigur că am dispus tot ce înseamnă măsuri și filtre atât în București, fiind dat și către colegii mei de la inspectorate din țară, totodată fiind semnalată și poliția de frontieră tocmai pentru a exista o certitudine că nu poate părăsi țara. (…), a mai adăugat șeful poliției Capitalei,

incendiu-la-parlament-un-echipaj-smurd-intervine-surse-ar-fi-vorba-despre-o-autoincendiere-923536

Foto: Captură video/Camere de supraveghere

ȘTIRE INIȚIALĂ, 17 septembrie, ora 14:56

Momente de panică astăzi la Palatul Parlamentului, după ce un incendbarbat incendiu Parlamentiu a izbucnit într-o încăpere destinată vizitatorilor.

Este vorba despre Sala Constantin Brâncuși, iar flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 30 mp.

În momentul incidentului, erau prezente în sală aproximativ 300 de persoane, care s-au autoevacuat.

La fața locului, au intervenit mai multe echipaje SMURD, pompierii, dar și polițiștii și jandarmii care au blocat accesul în Parlament, dar și toate intrările și ieșirile.

Din fericire, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului au stins rapid focul, însă incendiul a distrus elemente textile și de birotică.

În urma evenimentului, o persoană a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a fost provocat de un bărbat care ar fi aruncat o substanță inflamabilă în sală.

Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

 

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.”, transmit polițiștii bucureșteni

Polițiștii investighează împrejurările exacte ale incidentului și continuă căutările pentru identificarea și reținerea autorului.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării bărbatului.

Potrivit surselor Antena 3, bărbatul ar fi dat foc după ce ar fi avut o dispută cu vânzătoarea de la magazinul de suveniruri.

La scurt timp după incident, acesta s-a făcut nevăzut, iar acum este căutat de polițiști.

O cameră de supraveghere a surprins momentul izbucnirii incendiului.

Fotografia celui care ar fi dat foc a fost făcută publică, iar poliția cere cetățenilor care îl văd pe bărbat să sune la 112.

- (Video) Nicușor Ochiana, bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost REȚINUT

Foto: Digi 24

Foto: Captură video/Camere de supraveghere

Video realitatea plus

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 24 de ani, amendat și lăsat fără permis după ce a condus motocicleta pe o roată în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole