Un piteștean – în echipa de chefi care a gătit pentru artiștii de la Sanremo

de | 27.03.2022 20:22 | Lifestyle, Pitești, Știri

  • Un piteștean – în echipa de chefi care a gătit pentru artiștii de la Sanremo

Bogdan Cibi Pitesti

Festivalul de Muzică italiană de la Sanremo este un eveniment cu ecouri în plan internațional. Artiștii și membrii juriului adunați la ediția din acest an s-au bucurat de preparate culinare pregătite sub coordonarea unei echipe formate din cinci shefi. Printre aceștia s-a numărat și un piteștean, Bogdan-George Cibi, care s-a stabilit în Italia în 2017.

Crescut în cartierul Prundu, unde încă locuiește mama sa, Bogdan Cibi a îmbrățișat această profesie după ce a plecat din țară. Timp de 4 ani a făcut cursurile la Academia Chefs, pentru a parcurge toate etapele, pornind de la gradul de bucătar până la cel mai înalt.

Chef instruit la Academia de Alta Cucina

De asemenea, a deprins secretele bucătăriei și la Academia de Alta Cucina din San Benedetto del Tronto. Toate aceste specializări i-au permis să se ocupe atât de bucătăria tradițională, cât și de cea gourmet, care îi oferă libertatea de a își crea propriul stil gastronomic, aplicând ideile sale de gătit.

La Festivalul de la Sanremo a ajuns prin intermediul Federației Internaționale a Bucătarilor, din care face parte, împreună cu Rosalba Marte.

„A fost o experiență senzațională. Noi am pregătit preparatele la Villa Ormond, iar cina de gală s-a ținut la Victory Morgan Bay. Au fost preparate specifice zonei Abruzzo.”, ne-a declarat Bogdan Cibi.

Bogdan Cibi Pitesti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Cibi