Universitatea din Pitești – ce este nou în Proiectul WINN?

de | 14.03.2022 15:05 | Anunțuri

Universitatea din Pitești – ce este nou în Proiectul WINN?

Sigla UPITUniversitatea din Pitești continuă implementarea proiectului Workouts for innovation leaders [WINN], având numărul de referință 2020-1-RO01-KA204-079799. Este un proiect Erasmus+, Parteneriat Strategic pentru Educația Adulților, și are o durată de implementare de 2 ani, cuprinsă între 01 octombrie 2020 și 30 septembrie 2022.

În zilele noastre, competitivitatea firmelor depinde în mare măsură de capacitatea de inovare. IMM-urile din industriile netehnologice, dar și firmele cu resurse extinse luptă pentru stabilirea capacității de inovare și pentru promovarea culturii inovației.

Proiectul Workouts for innovation leaders [WINN] se concentrează pe crearea unui program care să îi ajute pe managerii de IMM în dezvoltarea unui comportament inovativ și răspândirea unei culturi a inovației în companiile lor. În acest sens, partenerii WINN au finalizat:

IO1 – Customization methodology – singura modalitate de a aborda nevoile actuale ale grupului-tință al proiectului este realizarea unei cercetări inițiale amănunțite. În acest sens, partenerii proiectului au realizat cercetări de teren la nivel național. Pe baza rezultatelor obținute, a fost dezvoltat un Raport Transnațional, pentru a identifica zonele vulnerabile și barierele individuale cu privire la capacitatea de inovare la nivelul IMM-urilor, dar și particularitățile specifice fiecărei țări din proiect.

De asemenea, partenerii lucrează la dezvoltarea următoarelor produse intelectuale:

IO2 Workouts Methodology – Managerii de IMM-uri se bucură destul de rar de acces la instrumente specifice care să îi sprijine în includerea inovației în activitatea curentă. Acest rezultat intelectual se concentrează pe dezvoltarea unei metodologii unice având ca scop formarea liderilor de IMM-uri pentru adaptarea comportamentelor-cheie și a credințelor în vederea adoptării unei culturi pro-inovație pe scară largă. Consorțiul a fost și este conștient de faptul că schimbările comportamentale nu sunt ușor de obținut. Este nevoie de practică și perseverență, exact ca atunci când vorbim despre exercițiile fizice și obținerea de rezultate. Prin urmare, metodologia se constituie sub forma a 60 de practici zilnice, workouts, adoptate și personalizate nevoilor comportamentale și schimbărilor cognitive. Prin urmare, rezultatele pe termen lung se vor concretiza nu doar sub forma activităților de formare, ci și sub forma încrederii în forțe proprii și în capacitatea colegilor de a-și asuma riscuri noi și inovative.

Workouts dezvoltate:

  • Mindset
  • Inteligență emoțională și empatie
  • Stiluri de leadership
  • Comportamente colaborative
  • Depășirea prejudecăților în procesul de luare a deciziilor

IO3 WINN Workouts Toolkit –promovează învățarea bazată pe practică; setul de instrumente cuprinde exerciții, studii de caz, povestiri motivaționale și videoclipuri interactive și au ca obiectiv facilitarea implementării de workouts.

IO4 WINN Mobile App – constituie instrumentul de livrare integrată a programului WINN către utilizatorii finali. Aplicația va oferi acces direct la procesul de învățare interactivă, care răspunde nevoilor IMM-urilor și va asigura o livrare ușoară către orice participant, la nivelul Uniunii Europene.

IO5 WINN lesson learnt report – va aduna experiența și cunoștințele partenerilor și a părților interesate, rezultatele fazei de pilotare WINN și rezultatele pilotării pentru a produce un ghid cuprinzător despre cum să sprijine eficient dezvoltarea mentalității inovației și schimbarea comportamentului, cu scopul de a promova cultura inovației incluzive la nivel de IMM-uri.

       Partenerii proiectului sunt:

  1. Asociația de Dezvoltare Economico-Socială – România (coordonator);
  2. E&D Knowledge Consulting, LDA – Portugalia;
  3. Instalofi Levante SL – Spania;
  4. Danmar Computers SP ZOO – Polonia;
  5. Universitatea din Pitești – România;
  6. HANSE-Parlament EV – Germania.

Pentru a fi informați asupra progresului proiectului, vă invităm să accesați website-ul proiectului și pagina noastră de social media:

https://winn.erasmus.site/ro/

https://www.facebook.com/WINNEUProject/

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM | Pitești