La ce universități din lume? Soții Ceaușescu – numeroase titluri de Doctor Honoris Causa

de | 04.04.2024 12:02 | Pitești, Lifestyle

Incredibil! Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a publicat pe Facebook Cartea de evidență personală a fostului dictator Nicolae Ceaușescu și pe cea a soției, Elena Ceaușescu.

Cei de la CNSAS au făcut, așadar, public, carnetele celor doi în care cel mai cunoscut cizmar al neamului și soția, textilistă, se lăuda cu foarte multe titluri de Doctor Honoris Causa, inclusiv al unor universități din Filipine, Buenos Aires, Yucatán, Teheran.

Cartea de Evidență Personală a membrului PCR Nicolae Ceaușescu avea numărul de înregistrare 0000001, după cum se poate vedea în imagini. La profesia de bază era trecut ”economist” și la categoria socială ”muncitori”. Primit în PCR în 1933, Nicolae Ceaușescu a studiat la Institutul de Științe Economice și Academia Ștefan Gheorghiu.

La capitolul decorațiuni sunt trecute, printre altele: ordinele Steaua RSR cl. III din 1948, Steaua RSR cl I din 1958, precum și cel de eroul al muncii socialiste din 1964, sau Tudor Vladimirescu cl. I din 1996. Tot de aici aflăm că Nicolae Ceaușescu ”știa” limba rusă și franceză.

Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS

”Dragi @urmăritori, ați votat majoritar pentru „1”, drept urmare vă prezentăm astăzi Cartea de evidență personală a membrului P.C.R. No 0000001.

Doctor în economie, doctor în științe politice, Doctor Honoris Causa al Universităților din București, Ecuador, San Marcos, Liban, Buenos Aires, Sur – Bahia Blanca, Nisa, Filipine, Yucatán, Teheran, deținător al titlului de onoare suprem Erou al Republicii Socialiste România și al altor ordine și decorații, General locotenent, membru în Comitetul Central al Partidului Comunist din România, Deputat în Marea Adunare Națională, Președinte al Republicii Socialiste România, Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, Președinte al Frontului Democrației și Unității Socialiste.

Atât”, au scris ieri cei de la CNSAS pe pagina de Facebook.

”În spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică”

În cee ace o privește pe soția acestuia, Elena Ceaușescu, Cartea de Evidență Personală a membrului PCR avea numărul de înregistrare 0000002. La profesia de bază era trecut ”inginer” și la categoria socială ”muncitori”. Primită în PCR în 1937, Elena Ceaușescu a studiat la Institutul Politehnic. La capitolul decorațiuni are trecute, printre altele: ordinele Steaua RSR cl. IV din 1955, al muncii cl II-a din 1964, sau ordinal Tudor Vladimirescu cl. II din 1966, ordinal ”Meritul Științific”, cl. I din 1966.

Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS

”În spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică. În spatele lui 0000001 s-a aflat 0000002. Iar în spatele lor… o țară.

Vă prezentăm astăzi, dragi @urmăritori ai paginii noastre, carnetul No 0000002:

Ucenică la perdele, textilistă, activistă de partid, politehnistă, ingineră, directoare de institut de cercetări, prim viceprim-ministră. Mamă a trei copii.

Plus doctor inginer în chimie, Doctor Honoris Causa al universităților din Buenos Aires, Bahia Blanca, Filipine, Yucatán și Teheran, membră de onoare a Societății Internaționale de Chimie Industrială, a Institutului American al Chimiștilor din Washington, a Școlii de Științe a Polimerilor și a universităților din Costa Rica, Ecuador, Mexic, Ghana și Illinois, membră a Academiei Republicii Socialiste România, membră corespondentă a Academiei din Atena, membră activă a Academiei de Științe din New York, deținătoare a Ordinului „Steaua Republicii Socialiste România” și a numeroase alte ordine și decorații, membră în Comitetul Central al Partidului Comunist Român și în Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român și deputat în Marea Adunare Națională.

Gata”, au scris astăzi cei de la CNSAS pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook CNSAS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş şi Rodnei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Ceaușescu | Nicolae Ceaușescu

Ultimele articole